Kuća i vrt

U zemlji u kojoj je plata 30 dolara otvoren prvi luksuzni hotel

U zemlji u kojoj je plata 30 dolara otvoren prvi luksuzni hotel
U zemlji u kojoj je plata 30 dolara otvoren prvi luksuzni hotel

HAVANA - Luksuzne sobe, highend butici i četiri bara: u kubanskoj prijestonici Havani prvi luksuzni hotel otvorio je svoja vrata.

Član švajcarske "Kempinski grupe", hotel "Gran Manzana", u centru grada u ponedjeljak je primio prve goste, koji moraju izdvojiti za noć između 440 i 2.500 dolara (390 do 2.200 evra).

Mjesečna plata u zemlji je oko 30 dolara.

Ovaj hotel s pet zvjezdica ima 246 soba, uključujući 50 apartmana, veličine od 40 do 150 kvadrata, terasu i bazen na krovu sa kog se pruža magičan pogled na grad, četiri bara i dva restorana i butike u prizemlju. Svakoj prostoriji zajednički su plafoni visine od četiripet metara.

Hotel Gran Manzana
Hotel Gran Manzana

Izgrađen u evropskom stilu, hotel u istorijskom jezgru grada i u blizini centralnog parka otvoren je 1917. godine, a sada je u potpunosti obnovljen. Hotel, za koga je i prije samog otvaranja vladao veliki interes, zajednički će voditi "Kempinski" i kubanski turistički operater "Gaviota", koji je pod kontrolom vojske.

Čuvena zgrada "Manzana de Gomez" je prva građevina na Kubi visoka pet spratova, podignuta je za potrebe tržnog centra izgrađenog u evropskom stilu između 1894  1917. Ime je dobila po svom tvorcu, Hozeu GomezuMena Vilu.

"Sa svojom besprijekornom istorijom, dugom 120 godina, stilom, luksuzom i izuzetnim kvalitetom, najstarija evropska hotelska grupacija 'Kempinski' savršeno se uklapa u priču o zgradi 'Manzana de Gomez'. Izgrađena početkom 20. vijeka, kao prvi kubanski arkadni bazar u evropskom stilu, ova građevina je jedinstveno i važno istorijsko mjesto. Zajedno s 'Kempinskim', mi ćemo ovaj dragulj pretvoriti u vodeći luksuzni hotel u gradu", poručio je Karlos M. Latuf, izvršni predsjednik "Grupo de Turismo Gaviota SA".

"Gran Hotel Manzana" sa buticima "Versace", "Giorgio Armani", "Lacoste" i "Mont Blanc" nastojaće da privuče uglavnom turiste iz SAD. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije