Kuća i vrt

Unesite zrake Sunca u vaš dom

Unesite zrake Sunca u vaš dom
Foto: Ilustracija | Unesite zrake Sunca u vaš dom

Tmurno vrijeme u nama budi i tmurno raspoloženje. Brojna istraživanja pokazala su da određene boje u čovjeku bude različite osjećaje, raspoloženja i doživljaje. Tako boje bliske Suncu žuta i narandžasta povećavaju entuzijazam, daju energiju, pokreću i stvaraju pozitivne vibracije.

Narandžasta boja, jedna od najinteresantnijih u cijelom spektru, posjeduje čitav niz nijansi, lako se uklapa u različite prostore i svaka od njih će na svoj način unijeti vedrinu i zrake Sunca u svaki enterijer.

Dizajneri enterijera predložili su nekoliko primjera kako da uklopite vedre tonove ove boje u svaki životni prostor, bilo da želite da stvorite savršene detalje ili potpuno uveselite svoj ambijent velikim narandžastim površinama, kao na primjer tapetama ili da prekrečite zid u nju.

Osvjetljenje

Viseća rasvjeta i lampe uvijek daju posebnu boju i čar prostoru. Različite linije osvjetljenja unijeće boju u vaš dom na unikatan način. Mnogobrojni proizvođači kreiraju veoma realistične i interesantne komade u raznim bojama, među kojima su i sve nijanse narandžaste.

Jastučići kao detalji

Jastučići kao detalji oduvijek su unosili posebnu čar u dnevnim i spavaćim sobama. Mnogi dizajneri enterijera ističu da su jastučići savršeni kada je u pitanju dodavanje narandžastih tonova u naše domove. Narandžasta se savršeno slaže s plavom i samo nekoliko jastučića u ovoj boji dovoljno je da unese vedrinu u dom.

Barske stolice

Narandžaste barske stolice, kako ističu dizajneri, savršene su kao detalji u ovoj boji koji će unijeti vedrinu u dom. Najbolje od svega je što ne morate kupovati nove, nego samo prefarbajte svoje sadašnje, ako ih imate. Metalikcrne ili srebrne nogare barskih stolica daju elegantan izgled, dok postavljeno sjedište ili niski naslon za leđa daju veći komfor.

Neobični uređaji

Kuhinjski aparati i uređaji uglavnom su neutralnog izgleda, bijeli, crni i sivi, što su ujedno i najčešće boje, tako da neka nesvakidašnja boja kao što je jedna od nijansi narandžaste predstavlja pravo osvježenje. Određeni proizvođači nude kuhinjske aparate i uređaje u narandžastim tonovima kombinovanim s različitim detaljima, a oni uključuju rerne, te sitne i krupne uređaje kao što su frižideri, mikseri, sokovnici....

Klasična fotelja

Mnogi obožavaju klasične komade namještaja koji su dostupni u odvažnim i jarkim bojama. Ovakva kombinacija je savršena za kreiranje jednostavnog i vanvremenskog dekora. Tapaciranje stare fotelje je uvijek zanimljivo, a ovaj put neka to bude u narandžastoj boji.

Sto za kafu

Oni koji ne žele stolice, sofe ili osvjetljenje u boji, mogu pokušati da boju svojoj dnevnoj sobi dodaju stolom za kafu. Ovi simpatični komadi mogu biti savršeni za razbijanje tmurnih boja u dnevnom boravku, ali i u spavaćoj sobi ili kućnoj kanceralariji, kao mjesto za opuštanje uz kafu ili kutak za čavrljanje sa prijateljima ili čitanje knjige.

Narandžaste klupe

Dizajneri smatraju da je klupa za sjedenje jedan od komada namještaja koji može izvući najviše iz narandžaste boje. Klupa je savršen dodatak otvorenim i fleksibilnim zajedničkim prostorijama. Često mogu biti međusobno povezane, što ih čini odličnim dodacima svakom prostoru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije