Kuća i vrt

Uradi sam: Vrijeme je za vrtnu zabavu (FOTO)

Uradi sam: Vrijeme je za vrtnu zabavu (FOTO)
Uradi sam: Vrijeme je za vrtnu zabavu (FOTO)

Zabava na otvorenom je idealna za ovo vrijeme, pošto su minule nesnosne vrućine, a hladno vrijeme još nije stiglo. Ukoliko imate dvorište, ono je idealno mjesto za zabavu, iako je možda češće organizujete unutar svog doma.

Ipak, druženje pod vedrim nebom iziskuje izvjesnu pripremu, pa na vrijeme pozovite određen broj ljudi (da ne bi nastala gužva), osmislite ambijent i pripremite hranu, piće i ostale popratne sadržaje.

Dekoracija

Kada je riječ o dekoraciji stola, poigrajte se detaljima i bojama, jer je cilj vrtne zabave da bude vesela i razigrana. Obavezni su lagani i svijetli stolnjaci, ili makar nadstolnjaci, cvijeće, viseće dekoracije, a dobar izbor su i šareni bomboni koji odlično izgledaju u staklenim posudama za šećer.

Švedski sto

Bilo bi poželjno da švedski sto ima neku vrstu nadstrešnice, u slučaju ne samo kiše, već da hrana ipak bude donekle zaštićena. Tu može biti roštiljska hrana, ali i pohovana piletina, brojni umaci, razne vrste dresinga, standardnih začina, nasjeckanog povrća, različita peciva i mnogo grickalica.

Sto s voćem

Uredite i jedan zaseban sto s voćem. Nećete se pokajati, a gosti koji preferiraju vegetarijansku hranu ili prosto žele samo osvježenje će vam biti zahvalni.

Bar

Nekima je najvažniji dio žurke, pa ga smjestite na poseban sto i ispunite različitim vrstama pića. Pripremite i čaše, slamčice, ledomat, pa i ukrasne kišobrančiće.

Slatke delicije

Pripremite poslastice koje su idealne za ovu vrstu druženja - mafine, suve kolačiće, voćne salate, ali i lagane torte i sve ih postavite na zaseban sto.

Starinsko posuđe

Posegnite za posuđem i šoljama za kafu koji će odisati retro glamurom, koji je uvijek dobrodošao u ovaj tip druženja.

Imena i brojevi

Ukoliko je potrebno, organizujte da svaki gost ima svoje mjesto ili bar sto za kojim će sjediti, a pločice s imenima ili brojevima osmislite sami, ideja je mnogo.

Cvijeće

Zabave pod vedrim nebom nema bez cvijeća, stoga neka stolovi budu ispunjeni mirisnim kiticama. Poljsko cvijeće je idealno za ovu priliku.

Svijeće i lampe

Dekoracije poput lampi, svijeća i raznih svjetiljki su obavezne. One će, osim što su izvor svjetlosti, kada zabava zakorači u sitnije sate unijeti i posebnu toplinu.

Krletke za ptice

Neformalnu boemsku atmosferu postići ćete ukoliko iznad ili na željeno mjesto postavite jednu ili više vintaž krlatki za ptice, u koje možete ubaciti različite svijeće, ali i cvijeće ili nakit.

Muzika

Bez muzike nema ni zabave, tako da tome treba da posvetite posebnu pažnju. Starinski gramofon je idealan izbor, ali će svakako poslužit i moderniji načini emitovanja pjesama koje unaprijed treba da proberete.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije