Kuća i vrt

Zavirite u dvorac Klaudije Šifer

Zavirite u dvorac Klaudije Šifer
Foto: N.N. | Zavirite u dvorac Klaudije Šifer

Klaudija Šifer, bila je jedna od najpopularnijih top modela 90-tih godina prošlog vijeka. I dalje je nevjrovatno lijepa, a tokom bogate karijere zaradila je milione dolara, ne samo kao manekenka već i uspješna poslovna žena.

Očekivano, ova ljepotica živi u kući kao iz bajke. I to ne bilo kakvoj. U pitanju je pravi pravcati dvorac.

Prije 15 godina, ova seksi ljepotica i njen sadašnji suprug, engleski filmski režiser Metju Von, postali su vlasnici istorijske kuće koja je u to vrijeme već imala vlasnike.

Slavni par želio je kuću po svaku cijenu, pa su iz tog razloga seli u auto i jednostavno se odvezli do imanja. “Zapravo, nismo imali pojma da li će je tadašnji vlasnici prodati”, izjavila je Klaudija. Nakon nekoliko mjjeseci, tadašnji vlasnici prodali su kuću Klaudiji i Metjuu, a oni su se kasnije tu i vjenčali pred 120 odabranih zvanica.

Engleski zamak poseduje čak 14 soba, i dom je bračnom paru koji ima troje djece kao i menažeriju pasa, mačaka, prasića, ovvaca i kornjača. Kuća je izgrađena 1574. godine u obliku latiničnog slova H u čast kralja Henrija VIII, a ime duguje, kraljici Elizabeti I koja, kako priča kaže, nije bila oduševljena posluženom šunkom tokom svog boravka na ovom imanju, pa mu je iz tog razloga nadelu naziv Coldham Hall.

 Zamak je služio kao utočište za katoličke sveštenike tokom progona, i dalje posjeduje skrovišta u kojima su se sakrivali sveštenici pa su to danas savršena mjesta za igranje Klaudijine djece.

Uprkos bogatoj istorijskoj prošlosti, bračni par je kuću oplemenio modernim dekorom. Namještaj je mješavina nasleđenih porodičnih komada, antikviteta i restauriranih predmeta. Kako sama Klaudija kaže: ”Priče o ovim stvarima su veoma vrijedne”, a svaki komad namještaja u njihovoj kući priča neku priču.

Slavni par je u kuću donio mnoštvo boja i zanimljivih obrazaca. Gotovo svi zidovi u sobama za goste su prekriveni tradicionalnim motivima, dok je jedna soba od poda do plafona presvučena Galbraith & Paul grimizno crvenim papirom od lotusa, kako bi se postigao efekat boravka u šatoru.

Zidovi ove kuće ispunjeni su umjetnošću koji su savršena pozadina tradicionalnom namještaju. Šifer i Von veliki su ljubitelji savremenih umetnika kao što su Hirst, Gurski ili Höfer. Klaudija navodi da je još veoma mlada otpočela da se interesuje za umjetnost, kada je u Parizu posetila izložbu Endija Vorhola. Tada je samoj sebi obećala, da će jednoga dana ukoliko bude posjedovala novac imati jedno takvo djelo.

Deceniju kasnije, kupila je svog prvog Vorhola, koji sada krasi ovu prelijepu kuću.

(NN/luxlife.rs)

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije