Kuća i vrt

Zavirite u najskuplji penthaus Bruklina

Zavirite u najskuplji penthaus Bruklina
Foto: N.N. | Zavirite u najskuplji penthaus Bruklina

Smješten na zapadnoj strani Long Ajlenda, Bruklin je postao zaista popularan lokalitet, zahvaljujući svojim istorijskim domovima, indie klubovima i fantastičnoj umjetničkoj sceni.

Samim tim, nije iznenađujuće što cijene nastavljaju da rastu u ovom kraju, dok se brojni ljudi polako, ali sigurno sele preko mosta.

Dokaz ove tvrdnje je veličanstveni penthaus u Quay tornju, koji je upravo prodat po cijeni od 20 miliona dolara, što ga je učinilo najskuplje prodatom stambenom jedinicom u istoriji Bruklina.

Ovu titulu prethodno je nosio Brooklyn Heights stan, koji je glumac Met Dejmon kupio po cijeni od 16.6 miliona dolara.

Nakon samo jednog pogleda na penthaus o kom ovog puta pričamo, shvatićete zašto je on bio toliko privlačan. Stambena jedinica površine oko 700 m2 kreirana je kombinovanjem dva penthaus stana na vrhu zgrade sa trideset spratova. Sada, u svojoj ponudi ovaj stan ima pet spavaćih soba i terasu od oko 100 kvadrata. Svaka jedinica u ovoj zgradi ima panoramski pogled, ali ono što se vidi kroz prozor ovog stana je zaista interesantno: tu su luka i Kip Slobode, kao i panorama čitavog grada.

Dizajnerska firma iz Los Anđelesa, Marmol Radziner, koja je poznata po dizajniranju domova Elen Dedženeres, Toma Forda, Demi Mur i brojnih drugih, nadgledala je proces dizajna enterijera ovog stana. Kupac penthausa, koji je razmatrao jedinice sličnih cijena u Tribeki i donjem dijelu Menhetna, bio je privučen Bruklinom najvećim djelom zbog kalifornijskog modernističkog dizajna i enterijera rađenog po mjeri. Podovi od hrastovine, ormarići od istog drveta, stakleni zidovi i prozirni mermerni kamin od poda do plafona, daju karakter i toplinu ovom prostoru. U eksterijeru, tu je terasa sa kaminom i dovoljno prostora za objedovanje, uživanjeu  pogledu na grad ili nebo.

Ovu stambenu jedinicu servisiraju dva lifta, a ona je takođe opremljena Amazon Alexa uređajima koji mogu biti podešeni tako da kreiraju integrisano iskustvo pametne kuće, sa kontrolom rasvjete, zastora, temperature itd.

(Luxlife)

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije