Kuća i vrt

Zavirite u unutrašnjost Kensington vile u Londonu (FOTO)

Zavirite u unutrašnjost Kensington vile u Londonu (FOTO)
Zavirite u unutrašnjost Kensington vile u Londonu (FOTO)

LONDON- Projektujući Kensigton kuću u Londonu, britanski studio za arhitekturu i dizajn enterijera SHH osmislio je i kompletnu unutrašnjost ove šestospratnice.

Kuća je predviđena za veliku porodicu i ima ogromnu trpezariju, dnevni boravak, bioskop i bazen, koji se nalaze na trećem spratu. Čitav prvi sprat zauzima prostrana dnevna soba, dok je na preostala dva sprata smješteno pet spavaćih soba sa kupatilom. Gornji sprat ima dva foajea, iznad kojih se pružaju stepenice.

 Veliko pozlaćeno "Harrison & Gill" ogledalo, tapacirana klupa od zečjeg krzna sa hromiranim nogicama i 12 podnih lampi poređanih duž hodnika odaju utisak prefinjenog stila odmah pri ulasku u kuću.

Dnevni boravak je ogroman i u njemu posebnu pažnju privlače bijeli tepisi od vune i svile nepravilnog oblika, koje je kreirao poznati britanski dizajner eneterijera Rene Deker. Tepisi su postavljeni tako da posjetioca vode do svakog dijela sobe. Prednji dio dnevnog boravka se koristi kao formalna zona, pogodna za sastanke.

Lusteri od kristala koje je dizajnirala kompanija "Moooi" daju osobit pečat ovom dijelu prostorije. Sofe "Cocoon" i "Moon" kreirao je švedski dizajner Kagan. Dve "Ferlea" fotelje i "Minotti" klub stolovi u kombinaciji sa garniturom za sjedenje čine zasebnu cjelinu, idealnu za opuštanje i druženje sa prijateljima.

Topli tonovi spavaćih soba uklopljeni su tako da omogućavaju odmoran i miran san. Lusteri od "Swarovski" kristala primjetni su odmah po ulasku u glavnu spavaću sobu, baš kao i ogroman kraljevski krevet prekriven snježno bijelom svilenom posteljinom. Dvije spavaće sobe, prošarane pink detaljima, odražavaju mladalački stil. U jednoj od njih dominira Missoni tepih, dok cvjetni aranžmani na zidu, staklene perle iznad uzglavlja kreveta i bijele svilene zavese djeluju poput praznog slikarskog platna.

Tirkizno plava spavaća soba, iako na prvi pogled izgleda kao da pripada starijoj osobi, namenjena je najmlađem članu porodice. Peta spavaća soba urađena je u orijentalnom stilu. Tamne, drvene noćne ormariće, lampe i krevet dizajnirao je Gervansoni, dok su ostatak namještaja, uključujući i dva japanska garderobera, kreirali dizajneri kompanije "Interior Joinery". Originalan detalj u ovoj prostoriji predstavlja fotelja iz kolekcije "Wychwood".

Posebna prostorija, površine 104 kvadratna metra, odvojena je za bazen i predstavlja pravi luksuz, obzirom na ograničeni prostor življenja savremenog vremena. Osim bazena, koji zauzima najviše mjesta, tu su i dva tuša i đakuzi, kao i svlačionica. Nježni bijeli i srebrni tonovi, koji dominiraju prostorijom, miješaju se sa odsjajima vode i čine kupanje prijatnim.

Bioskop na trećem spratu neizostavan je dio porodične zabave. Na jednom kraju prostorije nalazi se plazma televizor od 62 inča sa pratećim ozvučenjem, a na drugom udobna "Boa" sofa iz kolekcije "Edra".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije