Obrazovanje

Bh. studenti dobili stipendije za studiranje u Parmi

Bh. studenti dobili stipendije za studiranje u Parmi
Bh. studenti dobili stipendije za studiranje u Parmi

SARAJEVO - Ambasador Italije u BiH Ruđero Korijas rekao je da će ove godine, zahvaljujući stipendijama ponuđenim od Ministarstva spolnjih poslova Italije, dva bh. studenta pohađati Visoke evropske studije Evropskog koledža u Parmi, jedne od najprestižnijih institucija obrazovanja u sektoru prava, ekonomije i politike Evropske unije.

"Mladi imaju ključnu ulogu na putu Bosne i Hercegovine prema Evropi", izjavio je ambasador Italije u BiH, dan nakon dodjele stipendija DASE Adnanu Bećiroviću, generacija 1983, koji je diplomirao pravo u Sarajevu i Nikoleti Šubić, generacija 1985, koja je diplomirala književnost na Univerzitetu u Banjaluci.

Počevši od oktobra, dvoje mladih ljudi će pohađati u Parmi nastavu na Visokim evropskim studijama (DASE), školska godina 2013/14., a po završetku će braniti postdiplomski rad na jednu od tema vezanih za Evropu.

Stipendije, ukupno njih 14, odobrava Ministarstvo spoljnjih poslova studentima iz BiH, Albanije, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Crne Gore i Srbije. Studente bira posebna komisija na osnovu uspjeha i zasluga u toku studiranja, saopšteno je iz Ambasade Italije u BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije