Obrazovanje

Novi Grad: U prvom roku upisano 158 srednjoškolaca

NOVI GRAD - U Novom Gradu u prvom upisnom roku u dvije srednje škole upisano je 158 učenika.

U Srednjoj školi "Đuro Radmanović " u Novom Gradu u junskom upisnom roku popunjeno je po 14 predviđenih mjesta za zanimanja automehaničar, električar i kuvar.

Za zanimanje konobar prijavilo se osam učenika, za bravara i varioca po šest, obrađivača metala rezanjem pet, a za zanimanje elektroničar - mehaničar sedam.

Učenici su dokumenta za upis u srednje trogodišnje škole predavali u ponedeljak i utorak, 18. i 19. juna, a rezultati su objavljeni danas.

U julskom upisnom roku prijem dokumenata za četvorogodišnje i trogodišnje škole biće obavljen od 2. do 4. jula, a rezultati upisa biće poznati 6. jula.

U Srednjoj školi "Đuro Radmanović" u četvorogodišnjim školama u julskom upisnom roku ima 28 mjesta za zanimanje mašinski tehničar, 24 za zanimanje tehničar elektroenergetike i 19 za zanimanje poslovno-pravni tehničar.

Za trogodišnje škole učenici mogu u julskom roku konkurisati za zanimanja konobar, gdje je ostalo šest mjesta, obrađivač metala rezanjem devet, bravar 10, varilac osam i elektroničar mehaničar sedam.

Učenici koji ne budu upisali željeno zanimanje, dokumenta za upis u zanimanje gdje bude bilo slobodnih mjesta predaju od 9. do 12. jula.

U junskom upisnom roku, obavljenom od 11. do 13. juna, u dvije novogradske srednje škole upisana su ukupno 84 učenika koji su osnovnu školu završili odličnim uspjehom.

U Srednjoj školi "Đuro Radmanović" je tada upisano 13 učenika, od čega četiri za zanimanje tehničar elektroenergetike i devet za zanimanje poslovno-pravni tehničar. U Gimnaziji "Petar Kočić" u prvom upisnom roku upisana su 54 učenika, od čega 44 u opšti i 10 u računarsko-informatički smjer.

Za julski rok u Gimnaziji ostalo je slobodno 36 mjesta, i to 16 za opšti i 20 mjesta za računarsko-informatički smjer.

Za školsku 2012/2013. godinu u dvije novogradske srednje škole planirano je da bude upisano ukupno 286 učenika - u Srednjoj školi "Đuro Radmanović" 196 i Gimnaziji "Petar Kočić" 90 učenika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije