Putovanje

5 idealnih destinacija za ljubitelje filmova i serija

5 idealnih destinacija za ljubitelje filmova i serija
5 idealnih destinacija za ljubitelje filmova i serija

Opsednuti ste serijom "Igra tronova ili “Breaking bad”, volite neobične turističke destinacije a nemate ideju gdje da otputujete? Jedna od ovih 5 destinacija možda je pravi izbor za vas.

"Breaking Bad" , Novi Meksiko

 

Imate želju za avanturom punom akcije? U tom slučaju Albukerki u Novom Meksiku idealna je destinacija za vas. Obožavaoci sa Hajzenbergovim šeširom na glavi moći će da posjete brojne lokacije snimanja serije, bilo sami ili sa turističkim vodičima. Smještaj je jeftin (preporučuje se hotel “Andaluz”), kao i obroci u restoranima poput “Los Pollos Hermanos”.

“The Best Exotic Marigold Hotel”, Indija

Ovaj filmski hit naveo je mnoge da se zapute u Indiju, a jedan od najlepših gradova ove zemlje svakako je Džaipur. Avionska karta definitivno će vas najviše koštati, ali jednom kada stignete u Indiju, moći ćete sasvim pristojno da provedete dan za 20 evra. Hrana i zabava izuzetno su jeftini, tako da vas boravak neće mnogo koštati.

“Igra prestola”, Sjeverna Irska

Najveći dio serije snimljen je upravo u ovoj zemlji. Čekaju vas predivni, magloviti predjeli kao i autentična irska hrana i piće. Kad ste već tamo, možete posjetiti i prijestonicu Belfast u kojoj je izgrađen Titanik - svojevremeno najveći putnički brod na svijetu, i u kojoj se nalazi “Crumlin Road”, jedan od najpoznatijih zatvora na svetu.

“Mamurluk u Bangkoku”, Tajland

Osim turističke ture inspirisane ovim naslovom, posjetioci će moći da uživaju i u prirodnim ljepotama zemlje osmijeha. Posjetite park sa slonovima, izležavajte se na plažama i pješačite tropskim kišnim šumama. I ovdje će vas najviše koštati avionska karta, a ukupni dnevni troškovi na glavnom kopnu ne bi trebalo da budu veći od 35 evra. Boravak na okolnim ostrvima nešto je skuplji.

“Džejms Bond”, Meksiko Siti

U ovom gradu snimano je nekoliko filmova čuvene franšize, uključujući “Dozvolu za ubistvo”, “Sutra nikad ne umire”, “Zrno utjehe” i “Spektru”. U središtu najnovijeg naslova našao se trg Zokalo, mjesto vladavine drevne civilizacije Asteka gde je sada moguće ići u šoping i uživati u različitim vrstama zabave. A ako se zaputite na obalu, možete čak uživati i u Džejms Bond turi gliserom. Iako je cijena avionske karte visoka, noćenje nije skupo, a hrana je vrlo ukusna, piše B92.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije