Putovanje

Beč među deset najposjećenijih gradova u Evropi

Beč među deset najposjećenijih gradova u Evropi
Beč među deset najposjećenijih gradova u Evropi

SARAJEVO/ BEČ - Gradski turizam je jedan od najpopularnijih oblika turizma u Evropi u proteklih nekoliko godina. Zahvaljujući tome Grad Beč je u 2013. godini ostvario 132,6 miliona noćenja, što je porast od 1,2 posto u odnosu na 2012. godinu. Tim podacima je gradski turizam dokazao svoju prednost nad drugim oblicima turizma u Austriji.

U glavnim gradovima austrijskih pokrajina i Beču zabilježeno je 19,4 miliona noćenja, što predstavlja 14,6 posto ukupnog broja noćenja na području cijele države i porast od 2,9 posto.

Zemlje sa najvećim brojem noćenja u segmentu gradskog turizma u 2013. godini su : Austrija, Njemačka, SAD, Italija i Rusija.

Razlog rastućeg interesa za gradski turizam je, između ostalog, laka dostupnost avionom, ali i rastući trend kratkih putovanja na destinacije na kojima se posjetiocima nude bogati kulturni i društveni sadržaji, što upravo gradovi nude.

Na vrhu liste među deset evropskih gradova sa najvećim brojem noćenja našli su se London, Pariz, Berlin, Rim, Barcelona, Madrid i Prag. Beč se pozicionirao na osmo mjesto, saopštio je Compress Sarajevo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije