Putovanje

Biciklisti okupirali Los Anđeles

Biciklisti okupirali Los Anđeles
Biciklisti okupirali Los Anđeles

LOS ANĐELES - Poznati bulevar Vilšajer u američkom gradu Los Anđelesu bio je mjesto održavanja festivala bicikala "CicLAvia", javlja Anadolu Agency (AA).

Hiljade biciklista je učestvovalo u festivalu koji se deveti put održava u Los Anđelesu. Svake godine se određuje mjesto održavanja festivala, zatvara se određena ulica, te ljubitelji bicikala imaju priliku da pokažu svoje vještine i izvode akrobacije.

Festival bicikala se održava u različitim gradovima sa različitim sadržajima, a predstavljaju se i novi modeli bicikala. Građani imaju priliku da bar na kratko ostave automobile u garaže, te uživaju u drugačijem prevoznom sredstvu.

Festival je dobio ime po španskoj riječi "ciclovias" što predstavlja slobodnu narodnu uličnu organizaciju.

Prije 40 godina, u kolumbijskom gradu Bogoti, svake nedjelje je zatvarana jedna ulica i od tada se tradicionalno u nekoliko gradova svijeta održava festival bicikala. Najveće interesovanje je u Latinskoj Americi i Sjedinjenim Američkim Državama.

Planira se da ovaj događaj od 2017. godine svaki mjesec bude održan u Los Anđelesu.

U Beču akrobacije i novi modeli

U austrijskoj prestonici Beču održan je Festival bicikala koji je izazvao veliko interesovanje kako domaćeg stanovništva tako i stranih turista, javlja Anadolu Agency (AA).

Festival bicikala, koji svake godine najavi dolazak proljeća, održan je na trgu Rathaus.

Ovom događaju je prisustvovalo hiljade ljubitelja bicikala, učenika, ali i turista. Festival je izazvao veliko interesovanje, a organizovano je i takmičenje. Oko 20 biciklista, koji su došli iz različitih zemalja, takmičilo se na bečkom festivalu. Učesnici su uz pomoć bicikala izvodili različite akrobacije te je bilo i manjih nesreća.

Firme su u okviru festivala predstavile i posljednje modele bicikala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije