Putovanje

Budva nova hit destinacija za sklapanje braka

Budva nova hit destinacija za sklapanje braka
Foto: N.N. | Budva nova hit destinacija za sklapanje braka

Od početka godine, zaključno sa 20. septembrom, u Budvi je sklopljeno 175 brakova, više od trećine ove brojke bili su inostrani parovi, a Budva godinama unazad nosi epitet crnogorskog Las Vegasa.

Tokom ovog ljeta, osim Crnogorcima, metropola turizma bila je ludi kamen za parove iz Rusije, Bjelorusije, Ukrajine, Slovačke, Norveške, Turske, Engleske, Kanade i država regiona.

Tokom narednih mjeseci, prema riječima matičarke opštine Budva Žane Kape, u najavi je još vjenčanja, pa ako je suditi po statistici ova godina će prevazići prošlu.

"U 2017. godini bila su 233 sklopljena braka, a što se tiče 2016. bilo je 205 sklopljenih brakova na teritoriji opštine Budva. Ja se nadam da će do kraja godine ova brojka preći brojku iz prošle godine", izjavila je Kapa.

Mjesta na kojima mladenci vole da izgovore sudbonosno da su različita - od jahti, plaža, ostrva i hotela do restorana. Uvijek ima čudnih zahtjeva mladenaca, kojima treba izaći u susret.

"Budva sama po sebi, na bilo kom mjestu da se mladenci odluče da sklope brak, je atrakcija za inostrane turiste, tako da imamo neobične destinacije, neobične zahtjeve, ali u svakom slučaju mi smo tu da izađemo u susret svima koji dođu kod nas da sklope brak", rekla je Kapa.

Za sve one koji planiraju da se vjenčaju u narednom periodu neophodno je izdvojiti 30 evra za vjenčanje u prostorijama opštine, a ukoliko želite da vam matičar dođe u restoran ili na neko posebno mjesto potrebno je uplatiti 150 evra.

Diljem Crne Gore vjenčali se poznati parovi

Prave flote ševroleta krstarile su Crnogorskim primorjem pedesetih godina prošlog vijeka, kada se na Svetom Stefanu odmarala slavna italijanska glumica Sofija Loren sa svojim jednako poznatim suprugom, rediteljem Karlom Pontijem.

Pola vijeka kasnije, s novim megazvijezdama dolazi i novi vozni park jahti, a s njima i proslavljeni teniser Novak Đoković i njegova izabranica Jelena Ristić. Sklopili su brak u 18.30 na Svetom Stefanu, gdje je nakon ceremonije žurka trajala do kasno u noć.

Još jedna velika svadba održana je upravo na Svetom Stefanu, kada se Nebojša Karić, sin srpskog multimilijardera Bogoljuba Karića, oženio lijepom Ruskinjom Ksenijom. Oni su se zavjetovali na vječnu ljubav na Kraljičinoj plaži, a zanimljivost je da je ovo prvo i jedino vjenčanje na tom mjestu, za koje tvrde da je obasjano suncem i noću i danju.

Srpski fudbaler Mateja Kežman u avgustu ove godine oženio se deset godina mlađom Beograđankom Tarom Šumonjom na Adi Bojani. Sama ceremonija vjenčanja bila je bajkovita - s puno osmijeha, sunca, bijele garderobe i muzike.

Takođe, nakon dvije i po godine veze i prije nego što na svijet dođe njihova djevojčica, ove godine u maju vjenčali su se glumci Jelena Perčin i Momčilo Otašević. Par je zavjete izmijenio u Kotoru, a nakon ceremonije brodom su se zaputili na proslavu u konobu "Pirun i Ožica".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije