Putovanje

Deset najboljih hotela na svijetu

Deset najboljih hotela na svijetu
Deset najboljih hotela na svijetu

Impozantna palata u blizini Maču Pikčua proglašena je za najluksuzniji hotel na svijetu, prema najnovijem rejtingu svjetskih hotela.

Riječ je o palati "Palacio Nazarenas", koja se nalazi u neposrednoj blizini glavnog trga u Kuskou, Peru, a prvo mjesto je dobila na osnovu 900.000 glasova koji su pristigli putem onlajn ankete "ReviewPro Global Review".

Riječ je o palati koja je pretvorena u hotel sa 55 luksuznih soba, od kojih su neke čak "obogaćene kiseonikom". Nalazi se u neposrednoj blizini trga Nazarenas, ali i u blizini istorijske lokacije drevnih Inka - Maču Pikčuu. U blizini su i druge tvrđave iz ovog doba. 

Cijena noćenja kreće se od 328 funti (oko 800 KM) za sobu, dok treba više izdvojiti za apartman sa mermernim kupatilima.

Iznajmljivanje ovih apartmana podrazumijeva 24-satnu uslugu batlera. O luksuzu ove palate dovoljno govori da je plafon ručno rezbaren.

Drugo mjesto na listi 10 najluksuznijih zauzeo je jedan "manje statičan" hotel. Naime, riječ je o vozu koji je pretvoren u luksuzni smještaj, a koji je dobio glasove velikog broja internetskih ispitanika.

Riječ je o vozu iz tridesetih godina prošlog vijeka, koji nudi noćno putovanje širom Velike Britanije, uključujući i Škotsku, ali i posjetu predivnoj Jezerskoj oblasti.

Treće mjesto je zauzeo "Jumby Bay", odmaralište smješteno na privatnom karipskom ostrvu do kojeg možete doći isključivo čamcem. Ovdje su vam luksuz, ali i privatnost u potpunosti zagarantovani.

Smještena na obali Antigue nalazi se vila "Lazy Lizard", ispred koje se prostire ogromna pješčana plaža, a predivno tropsko okruženje daje posebnu draž ovom hotelu.

Lista je sačinjena nakon što je više od 900.000 ljudi glasalo tokom protekle godine. Oni su glasali na veb stranicama putničkih agencija, na svih pet kontinenata. O raznovrsnosti ispitanika govori i to da su pitanja u anketi postavljena na čak 45 različitih jezika.

Na ovoj listi četvrto mjesto zauzima "The Oberoi Vanyavilas", odmaralište u indijskoj džungli, dok je na petom mjestu "Four Seasons Tented Camp" na Tajlandu, gdje vam obećavaju "avanturu vašeg života". Naime, u ponudi ovog odmarališta je i praćenje slonova, a put vas vodi kroz nepreglednu džunglu i predivne planinske staze.

RJ Fridlander, direktor "ReviewPro Global Review", kaže da je prošlogodišnja anketa bila jedna od najuspješnijih.

"Čak 92 odsto ispitanika je glasalo za hotele koje su imali priliku da posjete. Kako je posljednjih godina konkurencija u turističkoj industriji postala veoma žestoka, tako su ove internetske analize i onlajn reputacija ključ uspjeha", kaže Fridlander.

On dodaje da je njihova anketa možda jedna od najsveobuhvatnijih ikad urađenih.

"Uz 900.000 ispitanika, koji su imali mogućnost glasanja za 1.696 turističkih smještaja na pet kontinenata, možemo reći da je ovo krajnje vjerodostojan rezultat, te da je naša rejting lista jedna od kredibilnijih", kaže Fridlander.

Na šestom mjestu ove liste nalazi se "Wildflower Hall", smješten visoko iznad mora u Himalajima, koji je smješten u šumskom okruženju i izdaleka djeluje potpuno nestvarno. 

"CordeValle", luksuzno odmaralište sa možda najboljim golf terenom u kalifornijskom San Martinu, zauzeo je sedmo mjesto, dok je "Oberoi" na Mauricijusu, okružen potpuno netaknutim plažama, zauzeo visoko osmo mjesto. Na devetom mjestu nalazi se "Olare Mara Kempinski", smješten u Keniji.

Iako na kraju liste 10 najboljih, što svakako ne znači da zaostaje za drugima, našao se "Las Ventanas al Paraíso" u Meksiku, koji je jedno od omiljenih mjesta za odmor holivudskih zvijezda.

Rang-lista

1. Palata "Palacio Nazarenas", Peru

2. Voz "Northern Bell", Velika Britanija

3. Odmaralište "Jumby Bay", Antigua

4. "The Oberoi Vanyavilas", Indija

5. "Four Seas Tented Camp", Tajland

6. "Wildflower Hall", Himalaji

7. "CordeValle", San Martin, Kalifornija

8. "The Oberoi", Mauricijus

9. "Olare Mara Kempinski", Kenija

10. "Las Ventanas al Paraiso", Meksiko

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije