Putovanje

Gdje otputovati za najluđu noć (FOTO)

Gdje otputovati za najluđu noć (FOTO)
Gdje otputovati za najluđu noć (FOTO)

Novogodišnji i božićni praznici predstavljaju najljepše doba za putovanje (ako ne računamo ljeto), jer su gradovi širom svijeta okićeni i u punom sjaju, dok je atmosfera u njima čarobna.

Ako ste poželjeli da otputujete negdje za vrijeme ovih praznika, ovo je pet gradova koji jednostavno izgledaju božanstveno i koje zaista treba posjetiti u to doba godine.

Beč, Austrija

Sezona praznika je u prijestonici Austrije magična, tako da ako je posjetite u nekom drugom periodu - nećete moći nešto slično da doživite. Cijelog decembra su ulice Beča dekorisane velikim ukrašenim drvećem, dok uz šetnju možete isprobati pečeni kesten ili kuvano vino i utopliti se.

 

Strazbur, Francuska

Ovaj grad u regiji Alzas, u Francuskoj, se drugim riječima naziva "glavnim gradom Božića" i to s razlogom. Strazbur je dom prve evropske božićne pijace, čija je tradicija počela davne 1570. godine. Sada se svake godine ova praznična destinacija oživljava koncertima i velikim brojem dekoracija, kao i mirisom začina i cimeta na koji ulice mirišu.

 

Keln, Njemačka

Keln se nalazi na rijeci Rajni i oživljava tokom božićnih i novogodišnjih praznika. Božićna pijaca ispred katedrale je najveća i najimpresivnija, jer se u njenoj blizini nalaze klizalište, muzika uživo i dosta svjetiljki. Manje božićne pijace se nalaze u okolini grada i u njima možete isprobati bavarsku hranu, kupiti dekoracije i kuvano, začinjeno vino.

 

Prag, Češka

Prag je jedan od najpopularnijih gradova u istočnoj Evropi. Njegova privlačnost je u 600 godina staroj arhitekturi netaknutoj tokom ratova. Centar grada je pod zaštitom UNESCO-a. Grad sagrađen pokraj rijeke Vltave nikada nije prestao da očarava posjetioce, slikare, fotografe i pjesnike. Idealno je mjesto za zaljubljene i za one koji žele da se zaljube. Tako se priča, provjerite.

 

Budimpešta, Mađarska

Budimpešta ili "kraljica Dunava" prepuna je kulture koja osvaja i zavodi, zgrade, mostovi i bulevari odišu romantikom, a tu je i specifični mađarski ukus u kafićima i tavernama (čardama) Vaci ulice. Posebne atrakcije predstavljaju Stari grad Budim s kaldrmisanim ulicama i malim živopisnim kućama, neponovljiva vožnja brodićem po Dunavu i kupanje u nekom od turskih kupatila. Zima i doček Nove godine u ovom gradu imaju poseban doživljaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije