Putovanje

Grčka i dalje tražena turistička destinacija

Grčka i dalje tražena turistička destinacija
Grčka i dalje tražena turistička destinacija

BERLIN - Grčka privreda će se možda suočiti sa još težim vremenima nakon jučerašnjeg referenduma i odbijanja uslova kreditora, ali turistima to ne predstavlja problem i rezervacije i posjete ovoj zemlji i dalje se ne smanjuju.

Putničke agencije u Britaniji, Njemačkoj i Francuskoj kažu da nema otkazivanja aranžmana i da je veliki broj rezervacija.

Prema podacima na sajtu "Skajskener", preko koga se pretražuju letovi za različite destinacije, posljednjih dana porasle su pretrage letova za Grčku iz Britanije i Španije.

Broj rezervacija letova iz Britanije za Grčku u julu i avgustu porastao je za 14 odsto nakon što su banke zatvorene 29. juna, navodi se na sajtu "Skajskener", a za 12 odsto u junu u odnosu na prošlu godinu.

Iz Španije, pretraga letova skočila je za 20 odsto u periodu od 28. juna do 5. jula.

Grčka je u Njemačkoj i dalje popularna turistička destinacija.

"I dalje primamo rezervacije za Grčku i tu nema promjena", rekao je portparol agencije "Tomas Kuk", ogranak u Njemačkoj.

NJemačka turistička asocijacija DRV saopštila je da su rezervacije od maja ove godine znatno porasle.

"To znači da se Nijemci nisu obazirali na naslove u novinama u vezi sa finansijskom krizom", navodi se u saopštenju DRV-a.

Oko 22 miliona turista posjetilo je Grčku prošle godine, a turizam čini oko 18 odsto grčke privrede.

Iako Grci čekaju u redovima ispred bankomata da podignu gotovinu, a u Atini su česti neredi i protesti, situacija na poznatim turističkim destinacijama kao što su ostrva Krf, Rodos i Kos sasvim je uobičajena, kažu predstavnici turističkih agencija.

"Trenutno je sve kao i obično. Nema informacija o nestašicama hrane, lijekova ili bilo kojih drugih proizvoda", rekla je portparol britanske turističke asocijacije ABTA.

Turističke agencije savjetuju turistima da ponesu veću količinu gotovine u malim apoenima, a ako Grčka i vrati drahmu u opticaj, evro će i dalje biti prihvaćen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije