Putovanje

Gvozdenović: Crna Gora Srbima omiljena destinacija

Gvozdenović: Crna Gora Srbima omiljena destinacija
Gvozdenović: Crna Gora Srbima omiljena destinacija

BEOGRAD - Crna Gora je jedna od omiljenih destinacija turistima iz Srbije, pa će u narednom periodu raditi na unapređenju postojeće ponude, rekao je crnogorski ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović.

Gvozdenović, koji predvodi crnogorsku delegaciju na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, rekao je da su turisti iz Srbije uvijek dobrodošli i da se u Crnoj Gori osjećaju kao kod prijatelja.

On je ocijenio da je turizam jedna od glavnih privrednih grana modernog doba u kojem bi male države trebalo da nađu svoju šansu, saopštila je Nacionalna turistička organizacija Crne Gore.

Za vrijeme boravka u Beogradu Gvozdenović se sastao sa ministrom trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasimom Ljajićem, direktorom Turističke organizacije Srbije Gordanom Plamenac, predstavnicima turističkog i privrednog sektora, te investitorima.

Crnogorski ministar je podsjetio da dvije zemlje imaju pravni osnov za saradnju u vidu Memoranduma o saradnji u oblasti turizma između crnogorskog Ministarstva održivog razvoja i turizma i Ministarstva privrede Srbije, potpisanog u februaru prošle godine.

On je izrazio očekivanje da se investitori iz Srbije angažuju na izgradnji novih i dogradnji postojećih turističkih kapaciteta u Crnoj Gori.

Ljajić je naveo da se svaki uspjeh koji Crna Gora ostvari dobrom turističkom sezonom direktno projektuje i na privredu i proizvode iz Srbije, jer Crna Gora važi za jednog od najvećih uvoznika srpskih proizvoda.

Tokom sastanka je konstatovano da dobre odnose treba nadograđivati.

Prema zvaničnim statističkim podacima, Crnu Goru je prošle godine posjetilo 287.620 turista iz Srbije koji su ostvarili 2,06 miliona noćenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije