Putovanje

Hotel Žuta podmornica kao iz pjesme Bitlsa

Hotel Žuta podmornica kao iz pjesme Bitlsa
Hotel Žuta podmornica kao iz pjesme Bitlsa

Ljubitelji grupe “Beatles” odavno hrle u rodni grad čuvene četvorke – Liverpul i u Cavern Club gdje je ovaj bend stekao slavu među lokalnim stanovništvom. Međutim, sada će moži da odsjednu i u neobičnom hotelu inspirisanom njihovom pjesmom “Yellow Submarine” (Žuta podmornica).

Svako ko želi da uživa u prostoru inspirisanom Beatles-ima može da posjeti Luku Albert u Liverpulu i pogleda brodić pretvoren u “podmornicu”.

Od pomalo psihodelične recepcije u kojoj se nalazi i originalni skuter iz filma “Quadrophenia” ide se u tri sobe. Svaka ima 3D televizore, kompjutere i bežični internet.

Vlasnik ovog neobičnog hotela je biznismen Alfi Babls koji je došao na ideju kada je prošle godine otvorio svoj prvi ploveći hotel na temu Betmena.

On je proveo devet mjeseci tražeći dekor u stilu šezdesetih godina i materijale za renoviranje broda. Mnoge zanimljive detalje dobio je od Paramount Picturesa.

Zanimljivo je da je ovaj brodić nekada korišten u trileru sa Šonom Konerijem “Lov na crveni oktobar” (The Hunt for the Red October).

Možda upravo zato cijene nisu ni malo niske, iako možda nudi manje od svoje konkurencije – noćenje košta 185 evra od ponedjeljka do četvrtka, dok od petka do nedjelje od 380 do nevjerovatnih 445 evra za noć.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije