Putovanje

Hoteli s najljepšim fasadama

Hoteli s najljepšim fasadama
Hoteli s najljepšim fasadama

Znate li onu izreku: "Bitno je ono što je unutra"? Možda i jeste istinita, ali kada birate hotel u kojem ćete odsjesti, onda će vam pažnju prvo privući spoljašnji izgled hotela, jer to je ujedno i prvi utisak koji ćete steći o njemu.

Od malih motelskih smještaja, pa do veličanstvenih, poznatih hotela, ovo su samo neki hoteli čiji fasade i izgled važe za najljepše u svijetu.

"Junak Everli" je hotel koji se nalazi u Urgupu, u srcu turske Kapadokije, i on predstavlja jedinstveni hotel na svijetu, jer se nalazi u pećini!

Iako je nemoguće odrediti starost stijena, sobe koje su izrađene u stijeni i u kojima odsjedaju gosti datiraju još iz petog vijeka.

Gosti, posebno oni avanturističkog duha, pored odsjedanja u ovim sobama, mogu istražiti podzemne prostorije, kao i skrivene crkve koje se nalaze u ovim stijenama.

Kada je riječ o stilski dizajniranim hotelima, onda tu svakako treba istaknuti hotel "Apostrof", koji se nalazi u Parizu, a kojeg jedinstvenim čini mural načinjen od nacrtanih listova drveta, gdje pod pravilnim osvjetljenjem imate utisak da se obližnje drvo odslikava u fasadi hotela.

Poseban prizor je noću, kada je fasada osvijetljena. Inače, svaka soba u ovom hotelu inspirisana je i urađena u skladu s nekim poznatim književnim djelom.

Ako je Pariz grad svjetlosti, onda je Njujork grad koji nikada ne spava, a u njemu se nalazi "The Jade Hotel", čijem se spoljašnjem izgledu divi svaki prolaznik. Nalazi se u Grinič Vilidžu, i zaista daje poseban pečat ovom dijelu Njujorka.

Lociran je u neposrednoj blizini Šeste avenije i sa svojih 113 soba ovaj hotel predstavlja oličenje bezvremenske elegancije, kako izvana, tako i iznutra.

Fasada "Inntel Hotel Amsterdama" je posebno fascinantna jer je izrađena u stilu tradicionalnih kuća koje se mogu vidjeti isključivo u regionu Zan.

Riječ je o hotelu sa četiri zvjezdice, koji je izgrađen od kopija fasada tradicionalnih kuća, što sve zajedno djeluje fantastično.

Ono što je specifičnost ove fasade jeste da je skoro cijela fasada zelena, osim jednog dijela, koji je plav, a koji predstavlja asocijaciju na "Plavu kuću", djelo koje je slavni Klod Mone uradio upravo u ovom holandskom regionu.

Jedinstven hotel je i "Thorngrove Manor Hotel", koji se nalazi u Australiji, a koji podsjeća na kućicu iz bajke, a sve zahvaljujući neobičnim, romantičnim arhitektonskim rješenjima.

Ima kule poput dvoraca iz srednjeg vijeka, ali i sve ostale odlike koje su krasile građevine iz tog vremena, tako da gost ima osjećaj da je zakoračio u neku srednjovjekovnu bajku.

Za one mlađe avanturiste posebno je zanimljiv londonski hotel "Megaro", čija je fasada oslikana grafitima, a koji se nalazi u blizini Kings Krosa.

Fasadu hotela oslikali su članovi grupe poznate po uličnoj umjetnosti "Agents of Chang" prije dvije godine, i od tada ovaj hotel predstavlja jednu od atrakcija Londona.

Građevina u kojoj se nalazi hotel "Castello di Monterone" u italijanskoj Peruđi potiče još iz 13. vijeka i skoro je u potpunosti očuvan njen srednjovjekovni karakter - sa predivnom kamenom fasadom, dok predivne terase pružaju fantastičan pogled na polja Umbrije.

Intrigantna fasada "Hotel Las Ramblasa" u Barseloni stoju u nizu koji se proteže duž bulevara, i predstavlja klasičan primjer arhitekture ovog katalonskog grada. Ovo je samo jedna od nekoliko ikonskih građevina koje potiču sa kraja 19. vijeka.

A, za one koji vole nešto sasvim drugačije, onda je tu "W Hotel Los Angeles", koji se nalazi u Vestvudu, Kalifornija, a koji predstavlja stjecište slavnih ličnosti. Ovo je jedno vrijeme bilo najaktuelnije mjesto u gradu, a kada ga pogledate, odmah ćete vidjeti i zašto. Neobičnost fasadi ovog hotela daje vinova loza, koja se proteže cijelom fasadom. Inače, sam hotel predstavlja urbanu oazu, a specifičnost hotela su i sjajne stepenice.

I na kraju, ali svakako ne posljednji, je hotel koji je za ljubitelje grandioznih zdanja. To je svakako "Parador Hostal San Marcos de Leon", koji se nalazi u španskom gradu Leon.

Riječ je o impresivnoj istorijskoj građevini, koja je sazidana početkom 16. vijeka, a koja i danas u grandioznim sobama prima goste iz cijelog svijeta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije