Putovanje

Hoteli sa 5 dijamanata, luksuz za najbogatije

Hoteli sa 5 dijamanata, luksuz za najbogatije
Hoteli sa 5 dijamanata, luksuz za najbogatije

Iako univerzalno prihvaćena kategorizacija hotela ne postoji, postooje hoteli i sa 7 zvjezdica koji u principu predstavljaju samo marketinški trik.

Međutim, novitet prethodnih mjeseci su i hoteli sa dijamantima umjesto zvjezdica, te tako “5 dijamanata” predstavlja najveće dostignuće za hotele u okviru asocijacije AAA. Ova organizacija svojim članovima pruža određene popuste na smještajne objekte i mnoge druge sadržaje. Ukupan broj hotela uključenih u AAA je oko 28 hiljada, a samo stotinjak njih nosi titulu “5 dijamanata”. Takođe treba naglasiti da AAA posluje samo na prostoru Sjeverne Amerike.

Zašto uopšte treba uzeti u obzir ovaj način kategorizacije? Najprije zato što inspektori iz AAA nenajavljeni odlaze u posjete hotela i ocjenjuju elemente njihove usluge. Mnogi hoteli koji imaju 5 dijamanata koriste nove tehnologije kako bi pružili najluksuzniji odmor svojim gostima. Posredstvom Interneta, gosti vrlo lako mogu bukirati spa tretmane, mijenjati vrijeme svog prijavlijvanja/odjavljivanja iz hotela, kao i dijeliti fotografije i utiske putem društvene mreže tj. interne mreže članova AAA.

Pored eksluzivnih sadržaja, i primamljivih lokacija, da bi se hotel uopšte našao na listi “5 dijamanata” mora da nudi besprijekornu uslugu. Sve više pažnje se posvećuje poslovnim ljudima, i njihovim potrebama vezano za radni prostor u hotelskoj sobi i besplatan Internet velike brzine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije