Putovanje

Kanjo Kristales - najljepša rijeka na svijetu

Kanjo Kristales - najljepša rijeka na svijetu
Kanjo Kristales - najljepša rijeka na svijetu

Rijeka Kanjo Kristales je jedna od najživopisnijih rijeka u Kolumbiji. U njoj može da se vidi čitav spektar boja, od žute i zelene, preko plave i crne do najizrazitije crvene. Crvena boja ove rijeke je toliko upečatljiva zbog trava koje rastu na njenom dnu (Macarenia clavigera).

Rijeku kolokvijalno zovu još i "Rijeka pet boja" ili "Tečna duga" ili "Rijeka koja teče u raj". Jedna od titula je "Najljepša reka na svijetu".

Rijeka Kanjo Kristales izgleda kao neko mjesto iz priča iz Biblije. Zapravo, tokom godine, ona se ni po čemu ne razlikuje od ostalih u Kolumbiji. Ipak, u kratkom periodu svake godine, u ovoj rijeci dešava se eksplozija boja.

Biljka Macarenia clavigera u tačno određenom periodu, tokom smjene sušnih i vlažnih doba godine, cvjeta nevjerovatnim crvenim cvjetovima. Da slika bude ljepša, tu su i žuti i zeleni pijesak na riječnom dnu, plava voda i hiljade nijansi između ovih boja.

Rijeka je jedno vrijeme bila nedostupna za turiste zbog gerilskih sukoba u Kolumbiji, ali je otvorena je za posjete od 2009. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije