Putovanje

Karipske plaže - raj na zemlji

Karipske plaže - raj na zemlji
Karipske plaže - raj na zemlji

Rajske plaže na Zemlji postoje i moguće ih je pronaći na egzotičnim mjestima naše planete.

Tu svakako spadaju karipske plaže, koje su možda i najljepše na svijetu. Zlatno-bijeli pijesak, tirkizna voda i opušteni plažni barovi su sve što je potrebno za dobar odmor. Ovo su samo neke od karipskih plaža koje predstavljamo od kojih zastaje dah i gdje je uživanje zagarantovano. Dok su neki za to spremni da daju ogromne svote novca, nama će ovom prilikom biti dovoljno da samo malo maštamo o njima. Pridružite nam se u ovom zamišljenom putovanju po najljepšim plažama Kariba.

Grand Anse (Grenada): Ovo je najljepša plaža na Grenadi. Duga je skoro dva kilometra i dovoljno je dugačka da imate svoju privatnost, a opet nikada niste sami. Ovdje je more obično mirno, i idealno je za ronjenje. Ovdje se nalazi i luksuzni "Spice Island Beach Resort", iz kojeg izlazite pravo na ovu prelijepu plažu.

Geli Bej (Antigva): To je istinski jedna veličanstvena plaža koja se nalazi na zapadnoj obali Antigve. Riječ je o pješčanoj plaži gdje se obala i more neprimjetno spajaju. Ovdje se nalazi i "The Galley Bay Resort & Spa", skriven među palmama koje okružuju plažu. Ono što je specifično za ovu plažu, jeste pijesak u koji naprosto uranjate, a voda je skoro nestvarno tirkizno plava.

Pink Sands (Bahami): Najpoznatija plaža na Bahamima je upravo Pink Sands, koja se nalazi na ostrvu Harbur. Riječ je o plaži dugoj šest kilometara sa pink pijeskom, koji uranja u kraljevsko plavu vodu okeanskih dubina.

Trank Bej Bič (Djevičanska ostrva): Svega tri sata od SAD nalaze se Djevičanska ostrva, koja su popularno odmaralište za američke turiste. Ono što je specifično jeste da su čak dvije trećine ovih ostrva pretvorene u nacionalni park. Najljepša plaža je Trank bej bič, koja spada u područje nacionalnog parka. Inače, riječ je o plaži koja je idealna za ronjenje.

Mids Bej (Angvila): Prema mišljenju mnogih zaljubljenika u Karibe, Angvila ima najljepše plaže, koje su ujedno i najčistije. Voda je tirkizno plava, skoro prozirna. U blizini plaže nalaze se i veliki broj hotela i restorana, od kojih je najpoznatiji "Viceroy Anguilla", koji je samo za turiste sa dubljim džepom. S obzirom na to da Angvila i nije baš najpoznatija, treba reći da Angvila najsjevernije ostrvo u arhipelagu Livardska ostrva u Malim Antilima. To je britanska prekomorska teritorija sa kraljicom Elizabetom Drugom kao šefom države, koju predstavlja guverner.

Orijent Bič (St. Martin): Ovo je najmanje ostrvo u svijetu, koje je podijeljeno između dvije nacije. Sjever pripada Francuskoj, dok su jug nekada posjedovali Holanđani. Riječ je o ostrvu sa spektakularnim plažama, a ona najbolja među njima je Orijent bič, koja mnoge podsjeća na Francusku rivijeru.

Negril Bič (Jamajka): Na zapadu Jamajke nalazi se Negril bič, jedna od najživopisnijih plaža na Karibima. Predstavlja pojas od skoro 10 kilometara, gdje se nalaze hoteli, restorani, barovi, pa čak i koncertni prostor. I dok se čini da je riječ o plaži koja je uvijek prepuna, ovdje svakako postoje i mirni, zabačeni dijelovi, gdje odlaze oni željni mira i odmora.

Seven Majl Bič (Veliki Kajman): To je najveće i najnaseljenije ostrvo Kajmanskog arhipelaga, na kom se nalazi glavni grad Džordžtaun. Plaža koja nosi naziv Plaža od sedam milja je najljepša plaža na ostrvu, koja je ujedno i najposjećenija. Ovdje su možda i najljepši zalasci Sunca.

Petit St. Vinsent (Grenadini): Uz prelijepe plaže, od kojih su neke samo za lokalno stanovništvo, odmor vam je zagarantovan. Ono što je specifičnost vila i hotela ovdje jeste što nemaju telefona, TV-a, niti interneta, pa se bez problema možete "diskonektovati" od ostatka svijeta i uživati u moru i suncu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije