Putovanje

Kozara idealna destinacija za odmor i rekreaciju

Kozara idealna destinacija za odmor i rekreaciju
Kozara idealna destinacija za odmor i rekreaciju

PRIJEDOR - Kozara ima vrhunske turističke kapacitete i svako može da nađe interesantne sadržaje, poručeno je juče na otvaranju manifestacije "Dani zime na Kozari".

Ministar uprave i lokalne samouprave RS Lejla Rešić rekla je da deveto izdanje manifestacije svjedoči da ona jača i da je postala tradicionalna.

"To govori o ljepoti naše Kozare i zato pozivam sve da je posjete i uvjere se u to", rekla je Rešićeva i dodala da se na Kozaru dolazi i kada nisu "Dani zime", ali da je ova manifestacija za sve potkozarske gradove nešto posebno.

Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić istakao je da je zajednički cilj da Kozaru načine brendom koji će biti poznat i u svijetu.

"Na tome se dosta radi - gradimo puteve prema Kozari, sprovodimo zajedničke projekte opština i gradova i kao regija učestvujemo sa Hrvatskom u projektima prekogranične saradnje. Želimo da Kozara postane destinacija za odmor, rekreaciju, skijanje, ali ne smijemo zaboraviti ni njenu istoriju", rekao je Pavić za Glas Srpske.

Direktor Turističke organizacije Prijedora Amira Ganić rekla je da je u gastro takmičenjima koja su organizovana u okviru manifestacije "Dani zime na Kozari" učestvovalo 19, a u sportskim 11 ekipa. Članovi planinarskog odreda "Vedeta" iz Srpca pripremili su najukusniji kotlić, dok je najuspješnija u sportskim disciplinama bila ekipa iz Novog Grada. Za najbolje su obezbijeđene i novčane nagrade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije