Putovanje

Kretanje Venecijom uskoro bi moglo biti lakše

Kretanje Venecijom uskoro bi moglo biti lakše
Kretanje Venecijom uskoro bi moglo biti lakše

Kako grad na vodi muku muči s gužvama odavno je poznato, ali zahvaljujući tehnologiji možda taj problem ubuduće značajno umanje.

Nakon velikog javnog pritiska venecijanske gradske vlasti konačno su donijele mjere koje bi trebale pomoći gužvama i prenapučenosti u gradu te ga učiniti ugodnijim mjestom za turiste i stanovnike.

Naime, u blizini najvećih turističkih znamenitosti, uključujući most Calatrava i ostala tri mosta preko kanala Rio Novo nalaziće se informacije koje će ljudima govoriti o stanju gužvi u gradu. Takođe, te iste informacije moće se naći i online, a zasad ideja o limitiranju broja posjetioca gradu nije izglasana jer se smatra kako će ovaj novi sistem već smanjiti gužve.

Takođe, u planu je i izrada novih turističkih mapi koje bi ljude trebale dovesti do jednako lijepih, samo značajno skrivenijih mjesta u Veneciji, pa se vlasti nadaju kako će turisti priliku za upoznavanjem nečeg novog objeručke prihvatiti. Jedino što će se ipak ograničiti brojem jest broj turističkih smještaja, ponajviše zato što grad doživljava veliki pad broja stanovnika.

Čudesnu Veneciju godišnje posjeti više od 20 miliona ljudi, a sa značajnim padom broja stanovnika i zbog mjesta na kojem je izgrađena (strah od potonuća je konstantno prisutan), pozivi za očuvanje grada zadnjih godina sve se češće čuju.

(dnevnik.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije