Putovanje

Malo kraljevstvo za male ljude

Malo kraljevstvo za male ljude
Malo kraljevstvo za male ljude

"Kraljevstvo malih ljudi" jedna je od neobičnih, ali izuzetno popularnih turističkih atrakcija u Kini.

Otvoren 2009. godine, ovaj zabavni park je namijenjen isključivo ljudima patuljastog rasta, a čak su i zaposleni u parku iz ove populacije. Iako su mnogi kritikovali ovo odvajanje patuljastih ljudi od ostatka populacije, drugi tvrde da je riječ o mjestu gdje se oni osjećaju sigurno i zaštićeno.

Na samom ulazu u ovaj zabavni park stoje stražari obučeni u srednjovjekovne kostime, sa plastičnim oklopima. Ovdje možete naći sve vidove zabave - od ringišpila do plesnih takmičenja i sve to je namijenjeno patuljastim ljudima. Inače, ovo malo kraljevstvo, poput ostalih država, ima i svoje vatrogasce, policijsku stanicu, parlament te demokratski izabranog vladara.

Po mnogo čemu ono funkcioniše daleko bolje od obližnjeg grada Kunminga, u čijoj se neposrednoj blizini nalazi. Ovdje posjetioci mogu prenoćiti u hotelima, koji su opremljeni po posljednjoj tehnologiji.

U selu, koje predstavlja centar kraljevstva, izgrađene su male kuće, koje podsjećaju na pečurke. Da je riječ o kraljevstvu sreće i zabave svjedoči i to da se njegovim ulicama svakodnevno održavaju parade, i zabava se može pronaći na svakom ćošku.

Inače, parade se održavaju u čast vladara, koji je zapravo stariji čovjek koji tokom parade ogrnut plaštom maše posjetiocima svog kraljevstva.

Inače, u ovu neobičnu zajednicu mogu ući samo oni određene visine. Iako možda zvuči bizarno, ali su čak i psi lutalice, koji se mogu naći u ovom neobičnom kraljevstvu, patuljastog rasta tako da su u potpunosti u skladu sa stanovnicima. Svaki dan se ovdje održavaju različiti zabavni sadržaji, a voditelj parka svako jutro preko razglasa objavljuje koje su aktivnosti planirane za taj dan.

Inače, kraljevstvo je izuzetno popularno u Kini i privlači veliki broj turista, kako iz ove zemlje, tako i iz inostranstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije