Putovanje

Noćenje u Flemingovoj vili 8.000 dolara

Noćenje u Flemingovoj vili 8.000 dolara
Noćenje u Flemingovoj vili 8.000 dolara

Dolaskom proljeća svi već počinjemo razmišljati gdje ćemo na ljetovanje. Ako sanjate o luksuznom odmoru, koji ćete pamtiti cijelog života, onda treba da imate najmanje 8.000 dolara u džepu, koliko košta noćenje u luksuznom odmaralištu "Golden Eye" (Zlatno oko), koje je nekada bilo u vlasništvu Jana Fleminga. Štaviše, Fleming je ovdje napisao ili osmislio skoro sva svoja djela.

Zapravo, mnogi kažu da je upravo ovo mjesto na Jamajci rodno mjesto Džejmsa Bonda, a na plažama ovog odmarlišta snimljeni su čak i neki kadrovi poznatog serijala o slavnom špijunu.

U cijenu luksuza je uključen i pristup Flemingovoj radnoj sobi, gdje je uradio 14 romana, što je za mnoge od neprocjenjive vrijednosti.

U VLASNIŠTVU PISCA: Fleming je ovaj komad zemlje, koje je nekada bila staza za trku magaraca, kupio sad već davne 1946. godine, i to na preporuku prijatelja. Njegova vila je izgrađena na samoj ivici mora i to prema njegovom ličnom nacrtu.

Imanje se nalazi u blizini grada Orakabesa, a 12 godina nakon Flemingove smrti kupio ga je slavni Bob Marli.

Marli je imanje prodao sadašnjem vlasniku Krisu Blekvelu, vlasniku "Island recorda", koji je na imanje dugo dovodio isključivo prijatelje na odmor. Međutim, prije izvjesnog vremena odlučio je da renovira imanje i pretvori ga u luksuzno odmaralište.

Nakon dvije godine multimilionski vrijednog renoviranja, odmaralište je u novom ruhu otvoreno krajem 2010. i sada ima 22 jedinice, uključujući devet kuća na plaži, osam u lagunama, četiri kuće koje je pravio sam Blekvel i Flemingovu originalnu vilu. Kuća koja je nekada pripadala Janu Flemingu ima tri velike spavaće sobe s predivnim pogledom na more.

"Flemingova vila je izdvojena od ostalih i garantuje izuzetnu privatnost za opuštanje i odmor", kaže portparol odmarališta.

Oko vile se nalaze lična plaža, ogromni vrt i bazen, a u cijenu boravka uključena je i lična posluga. Ostatak odmarališta obiluje turističkim atrakcijama, poput "Bizot bara" ili vrhunskih restorana, bez kojih se ne može zamisliti kompletan odmor.

UŽIVANJE ZA SVA ČULA: Široka ponuda smještaja obuhvata neobične apartmane, vikendice i vile na plaži s modernim i luksuznim enterijerom. Sve sobe posjeduju veliku terasu ili dvorište, a neke imaju kuhinju i više spavaćih soba. U ovom komadiću raja sve je podređeno komforu i uživanju.

Stil oblačenja na ovom rajskom mjestu su ležerna majica, farmerke i japanke. Golden Eye omogućava uživanje za sva čula i sve uzraste.

Uobičajeni scenario izgleda ovako: djeca plivaju do malog ostrva u zalivu, dok parovi čitaju knjige, kuvar odmarališta siječe kokose mačetom, a u pozadini se čuju zvuci rege muzike.

Naravno, veoma bitan aspekt ovog odmarališta je onaj istorijski, jer su ovdje nastajali romani koji su obilježili jedan period ljudskog roda.

Plaža u okolini "Golden Eyea" je nekoliko puta korištena za snimanje filmskih kadrova. Susjedna plaža Mami bej je lokacija gdje se Ursula Andres glumeći Hani Rajder pojavila u čuvenom bijelom bikiniju u filmu "Doktor No", što je za mnoge jedna od najpoznatijih scena savremene kinematografije.

Takođe, i drugi vlasnik Bob Marli daje na ekskluzivitetu ovog odmarališta.

Najskuplje noćenje od 8.000 dolara je upravo ono u Flemingovoj vili, dok se smještaj u ostalim apartmanima kreće i od 1.200 dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije