Putovanje

Odlični uslovi za zimske aktivnosti na Jahorini

Odlični uslovi za zimske aktivnosti na Jahorini
Odlični uslovi za zimske aktivnosti na Jahorini

JAHORINA - Na Jahorini je danas sunčano sa odličnom vidljivošću, a visina snijega dostiže 140 centimetara - saopšteno je iz Olimpijskog centra "Jahorina".

Vertikalni transport je u funkciji i omogućava skijanje na svim stazama.

U saopštenju se navodi da je ova zimska sezona donijela idealnu količinu i kvalitet snijega koji su omogućili izvanredne uslove za zimske aktivnosti na Jahorini.

Sistem za vještačko osnježavanje je, i pored dovoljnih prirodnih padavina, u funkciji svako veče, kada su odgovarajući temperaturni minusi, kako bi se osiguralo skijanje tokom cijele zimske sezone.

Iz Olimpijskog centra "Jahorina" poručuju i da šetnje na čistom vazduhu, panoramske vožnje šestosjedom, vožnja motornim sankama i mnogi drugi sadržaji privlače veliki broj posjetilaca na ovu planinu, koja osim aktivnosti na snijegu ima i odličnu ponudu smještaja i velnes programa.

U saopštenju se navodi i da će, ako budu dozvolili vremenski uslovi, Olimpijski centar "Jahorina" tokom ovog mjeseca za sve posjetioce organizovati i vožnju paraglajdingom.

Trenutno je na Jahorini prisutan veliki broj posjetilaca iz Turske, a za sredinu februara su kapaciteti već skoro popunjeni u svim hotelima, kada najveći broj posjetilaca dolazi iz Srbije.

Noćno skijanje se nastavlja i u februaru - Srijedom, četvrkom i petkom na osvijetljenoj stazi Poljice, a cijena ski pas-a je 15KM.

Subotom i nedjeljom je iz Sarajeva do Jahorine organizovan prevoz sa polaskom u 8.30 časova sa Ilidže, a povratak sa Jahorine u 16.00 časova. Povratna karta za odrasle je sedam, a za djecu pet KM.

Snižene su i cijene smještaja u jahorinskim hotelima i do 50 odsto u odnosu na januar, a hotel "Bistrica" u svojoj ponudi smještaja na bazi noćenja sa doručkom izdvaja cijenu od 28.60 evra. Gosti koji borave najmanje tri dana u hotelu "Bistrica" ostvaruju dodatni popust od 20 odsto na ski pas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije