Putovanje

Otputujte u Ženevu i uživajte u švajcarskim sirevima i čokoladama

Otputujte u Ženevu i uživajte u švajcarskim sirevima i čokoladama
Otputujte u Ženevu i uživajte u švajcarskim sirevima i čokoladama

Ako niste ljubitelj slane vode, a željeli biste da godišnji odmor provedete na nekom zanimljivom mjestu, sačekajte septembar, jer imamo pravo rješenje za vas. Posjetite Ženevu, jedan od najvećih i najljepših gradova Švajcarske koji se nalazi na obali najvećeg evropskog alpskog jezera, sa pogledom na najviši vrh Evrope, Mon Blan.

Poznata po čuvenoj političkoj neutralnosti i lagodnom životu, Švajcarska je zemlja banaka, satova, čokolade i sira. Ona osvaja svojim prirodnim ljepotama, stotinama ledničkih jezera, glečera i planinskih vrhova. Ženeva nije glavni grad Švajcarske, ali je po mnogo čemu važnija od njega. Nalazi se na obali najvećeg evropskog alpskog jezera (Ženevsko ili Lemansko), na mjestu na kome Rona ističe iz njega.

 Sa svojom jedinstvenom istorijom, otmjenim prodavnicama, ekskluzivnim hotelima i odličnim restoranima predstavlja sjedište svjetskog jet-seta i san svakog turiste. Sa oko 200.000 stanovnika u užem i 750.000 u širem području, grad ima istovremeno kosmopolitski duh i šarm alpske varoši. Otputujte i uvjerite se u to, piše Blic.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije