Putovanje

Planine krcate za najluđu noć

Planine krcate za najluđu noć
Planine krcate za najluđu noć

BANJALUKA - Zimski centri u Srpskoj rasprodali su gotovo sve aranžmane za doček Nove godine, a hotelijeri očekuju da će rasprodati sva mjesta, jer je zbog snježnih padavina interesovanje dodatno poraslo.

Portparol Olimpijskog centra "Jahorina" Ivana Lizdek rekla je da na olimpijskoj planini ima još malo slobodnih mjesta za doček Nove godine.

"Prethodnih dana gosti su nam stigli iz svih krajeva Srpske i iz regiona. Velika je zainteresovanost za doček najluđe noći na olimpijskoj ljepotici. Očekujemo da će za dan-dva svi smještajni kapaciteti biti popunjeni", rekla je Lizdek i dodala da od stranih gostiju najviše dolaze Rusi i Turci.

Kada su u pitanju cijene dočeka Nove godine, Lizdek je rekla da je za najluđu noć u hotelu "Bistrica" potrebno izdvojiti 80 maraka.

"U ovu cijenu uračunata je večera i bon od deset maraka za piće", rekla je Lizdek za Glas Srpske.

Na Kozari kažu da su svi kapaciteti rasprodati već prije 15 dana te da će, pored domaćih, Novu godinu na ovoj planini dočekati i gosti iz inostranstva.

"Raspolažemo sa 40 soba i sve su već popunjene. U restoranu hotela ostalo je još malo mjesta", kazali su u hotelu "Monument" na Kozari i dodali da doček najluđe noći košta 50 maraka, a u cijenu je uračunata rezervacija, večera te piće dobrodošlice.

Na Kozari su popunjeni i svi bungalovi, za koje je dnevno potrebno izdvojiti od 50 do 100 maraka u zavisnosti od broja osoba koje će u njima boraviti.

U Ski-centru "Srebrenik" u Kneževu, koji počinje da radi 3. januara, veliki broj stanovnika rezervisao je doček Nove godine u vikendicama, za koje je dnevno potrebno izdvojiti 80 maraka.

Noćno skijanje

Na Jahorini 1. januara počinje noćno skijanje.

"Noćno skijanje biće besplatno na otvaranju. Skijaši će moći da uživaju u noćnom skijanju srijedom, četvrtkom i petkom od 18 do 21 čas", rekla je Ivana Lizdek i dodala da će koštati 15 maraka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije