Putovanje

Plutajuće vile će imati sobe ispod mora

Plutajuće vile će imati sobe ispod mora
Plutajuće vile će imati sobe ispod mora

Dubai će do kraja godine dobiti kompleks luksuznih plutajućih vila koje će koštati od 2 do 10 miliona dolara.

Dubai je jedan od najinovativnijih gradova na svijetu i poznat je po fascinantnoj arhitekturi. A uskoro bi mogao postati još impresivniji.

Kleindienst Group, kompanija za razvoj nekretnina, dizajnirala je seriju luksuznih vila - Floating Seahorse. Zapanjujući stambeni kompleks plutaće Persijskim zalivom, oko 4 kilometra od obale Dubaija. Sastojaće se od 42 stana, a svaki će imati od 150 do 375 kvadratnih metara. Prostiraće se na tri sprata, a svaki stan će imati i takozvani podvodni podrum kako bi gosti mogli da uživaju u flori i fauni Persijskog zaliva.

Gornji sprat svakog stana opremljen je mini barom, đakuzijem, kuhinjom, kupatilom i staklenim podom. Srednji sprat zamišljen je kao prostor za druženje pa se onde nalazi dnevni boravak, velika kuhinja i blagovaonica. Donji, i verovatno najimpresivniji sprat jer se nalazi pod vodom, sastoji se od spavaće sobe i kupatila.

"Stvorićemo vještački koralni greben ispod luksuznih vila, koji će biti zaštićeno područje, te će se morski konjici onde sigurno razmnožavati i živjeti, a otud i naziv projekta", piše u saopštenju kompanije.

Očekuje se da će vile biti spremne za prve goste već krajem ove godine, a uprkos visokoj cijeni od 2 do 10 miliona dolara, zanteresovanih kupaca ima na pretek.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije