Putovanje

Posao iz snova: Ovoj plavuši plaćaju da putuje (FOTO)

Posao iz snova: Ovoj plavuši plaćaju da putuje (FOTO)
Posao iz snova: Ovoj plavuši plaćaju da putuje (FOTO)

Ova plavuša, čija se karijera u finansijskom sektoru penjala vrtoglavom brzinom, odlučila je da napusti posao i propuije svijet nakon što je shvatila da joj korporativni način života ne odgovara.

Kirsten Rič, dvadesetedmogodišnjakinja iz Kalifornije, postala je prava internet senzacija sa svojim blogom i Instagramu profilom 'The Blondie Abroad'. Ona sad ima preko 120 000 pratilaca, a još je i plaćena da vodi ovakav život.

Ovakav način života je započela 2011 kada je odlučila da iza sebe ostavi korporativni posao i otisne se u svijet u potrazi za avanturama.

Od susreta sa ponijima na Islandu i pijuckanja vina na jahti u Hrvatskoj do penjanja na vrtoglave visine planina u Kini, ova avanturistkinja je iskusila ono o čemu mnogi maštaju.

Pet godina nakon što je krenula na put, ova simpatična plavuša je uspjela da precrta pedesetu državu sa svoje liste tako što je u Rio de Ženeiru proslavila Novu godinu sa svojom majkom koja nikada ranije nije putovala u inostranstvo.

'Mislila sam da će prve dvije godine postojanja bloga biti izuzetno zahtijevne i da bi mogao propasti. Pod 'propasti' mislim da ga niko neće čitati. Ali uspjela sam da se održim učeći podjednako iz kritika kao i iz komplimenata. Bila sam otvorena za sve opcije da bih uspostavila bolju komunikaciju sa svojim pratiocima', rekla je Kirsten.

'Ako želite da pokrenete vlastiti blog kojim biste finansirali svoja putovanja, velike su šanse da nećete uspjeti', izjavila je.

Ova Amerikanka, koja sebe naziva entuzijastičnom avanturistkinjom, je dokaz da se upornost i istrajnost isplati obziro da je uspjela da unovči ovakav način života.

Sad joj se za usluge promocije obraćaju turističke komore, putničke agencije kao i razna odmarališta.

Upitana koje su joj se destinacije posebno svidjele, odgovorila je : 'Neke od meni omiljenih zemalja su Bolivia, zbog svoje pirodne ljepote, Jordan zbog toga što mi je pokazao ljepote Bliskog istok i Hrvatska zbog svega, od hrane do jedrenja.'

(NN, dailymail)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije