Putovanje

Prošetajte se po oblacima

Prošetajte se po oblacima
Prošetajte se po oblacima

Bolivija je zemlja koja zbog svoje čudesne prirode stvarno zaslužuje da se nađe na vašoj listi mjesta koja morate da obiđete, a Salar de Ujuni je kruna njene ljepote.

Salar de Ujuni je najveća slana platforma na zemlji koja se nalazi na 3653 m nadmorske visine i prostire se na 12.000 kilometara kvadratnih. Dio je praistorijskog slanog jezera, Lago Minčin, koje je nekad pokrivalo većinu severozapadne Bolivije. Kada se isušilo ostalo je nekoliko sezonskih barica i solana, uključujući i Salar de Ujuni. Divlja ljepota ove prostrane slane pustinje čine je jednom od najdivnijih južnoameričkih prirodnih čudesa.

Naime, tokom kišne sezone u februaru, dno Salar Ujumi napuni se sa nekoliko centimetara vode. Zbog ravnog terena ovo izaziva nevjerovatan, vanzemaljski efekat i ovaj prostor pretvara u ogromno prirodno ogledalo, piše Srbija danas.

Nebo i zemlja spajaju se u jedno da bi zajedno stvorili očaravajuće prizore koji oduzimaju dah. Imaćete utisak kao da se nalazite u raju i hodate po baršunastim oblacima.

Ovo područje je veoma popularno među turistima koji žele da dožive nešto drugačije i nesvakidašnje. Ovo nevjerovatno iskustvo biće upotpunjeno ako izaberete smeštaj u nekoj lokalnoj porodici, koji košta samo 15 dolara.

Jeste da kuće lokalnog življa nemaju ni struju ni vodu, pa čak ni kupatila, ali pejzaži su toliko zadivljujući da će nadomjestiti sve nedostatke moderne civilizacije i pružiti vam uvid u jednu potpuno drugu kulturu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije