Putovanje

Prvi klimatizovani grad na svijetu

Prvi klimatizovani grad na svijetu
Prvi klimatizovani grad na svijetu

Dubai, koji odavno važi za mjesto grandioznih projekata, u budućnosti će izgraditi još jedan; najveći tržni centar na svijetu, veličine 4.459.345 metara kvadratnih, koji su već nazvali Prvi klimatizovani grad na svijetu.

Riječ je o građevini gdje će biti smješten najveći tržni centar na planeti, zajedno za klimatizovanim ulicama, ogromnim zabavnim parkom, a navodno planiraju i izgradnju 100 hotela.

Zapravo,  ovo će biti klasični grad u zatvorenom, gdje će temperatura biti konstantno regulisana.

Radni naziv je "Mall of the World", a u svom sastavu će imati i spa centre, zdravstvene ustanove, pozorišta, te ogromnu aleju sa prodavnicama svjetskih brednova koja će biti dugačka čak osam kilometara.

Ovaj projekat ima za cilj da Dubai postane tursitička destinacija tokom cijele godine, pa čak i ljeti, kada temperature dostižu nevjerovatnih 50 stepeni Celzijusovih.

Zapravo, ovo će biti "grad u gradu", i turisti će imati priliku da odsjednu u hotelima ovog klimatizovanog grada.

Tokom zimskih mjeseci, kupola grada će biti podignuta, dok će tokom ljeta biti zatvorena.

Novi projekat će biti izgrađen u blizini Burdž Kalife, ali i blizu "Mall of Emirates", koji već sada spada u najveće šoping centre u svijetu. Inače, "Mall of Emirates" je poznat po tome da ima stazu za skijanje, koja je jedinstvena u svijetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije