Ljubav i seks

U Hrvatsku na more, na Tajland po seks

U Hrvatsku na more, na Tajland po seks
U Hrvatsku na more, na Tajland po seks

Nijemci su, nakon Kineza, nacija koja najčešće putuje. Čak dvije trećine Nijemaca i ove će godine krenuti na barem jedno putovanje, pa je među njima provedena anketa zanimljivog sadržaja i još zanimljivijih, prilično 'pomaknutih', rezultata.

Hrvatsku očekuje odlična turistička sezona, barem što se tiče njemačkih gostiju. Turističke agencije napominju da će broj Nijemaca na Jadranu osjetno premašiti ionako dobre brojke iz prošle godine. "Od svih zemalja u našoj ponudi, najveći porast prodaje aranžmana bilježimo upravo kod Hrvatske", otkriva Susanne Stünckel iz TUI-ja, najvećeg njemačkog tur-operatera.

Nijemci su, nakon Kineza, nacija koja najčešće putuje. Čak dvije trećine njih i ove će godine krenuti na barem jedno putovanje.

Konsultantska firma Progenium provela je za njemački list Die Welt anketu među 1.000 njemačkih građana, a istraživanje je obuhvatilo 15 zemalja, u koje, nažalost, nije bila uvrštena Hrvatska.

No, rezultati su svakako zanimljivi. Sudeći po anketi, ispitanici misle da najbolje zarađuju oni Nijemci koji putuju na Sejšele (3.200 evra neto mjesečno).

U SAD, smatra 64 posto ispitanika, putuju izrazito neatraktivni i nesportski Nijemci, koje ne zanima briga za zaštitu okoliša, a koji zarađuju natprosječno dobro, oko 2.600 evra mjesečno neto. I u Kinu putuju imućniji Nijemci s višim socijalnim statusom koje zanima što se događa u svijetu i koji su 'otvoreni' prema tom svijetu. U Francusku odlaze moderni, samosvjesni Nijemci koji ne vole aranžmane 'skrojene' za masovno tržište, smatraju ispitanici.

Debeli Nijemci idu u Italiju

Italija je favorit Nijemaca s nešto debljim stomakom, a Novi Zeland vole sportski tipovi koji odlično zarađuju i koje ne zanima zaštita klime (obrazloženje: let do Novog Zelanda prouzroči 14 miliona tona ugljičnog dioksida po glavi stanovnika). U Turskoj pak ljetuju Nijemci s prosječnom platom od 2.100 evra i s nešto boljim društvenim ugledom, ocijenili su ispitanici. Austrija je zemlja koju obožavaju njemački penzioneri i porodice, a Švedska je raj za ljubitelje ekologije.

Jako su loše prošli Nijemci koji odmor provode u Španiji – oni slabo zarađuju, nisu sportski tipovi, vole se izležavati na plaži i konzumirati veće količine alkoholnih pića, nakon čega kreću i u potragu za seks-avanturama, smatraju ispitanici.

Destinacija ružnih

Na Kubu, smatraju ispitanici, uglavnom odlaze mlađi parovi i porodice ili samci u potrazi za seksom. U Poljsku odlazi zanimljiva kombinacija njemačkih gostiju: penzioneri i seks-turisti. U Tajland, smatra većina ispitanika, putuju izrazito neatraktivni Nijemci (i mladi samci, ali i stariji umirovljenici) koje ne zanimaju ni istorija ni budistički hramovi, nego samo jedno – seks.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije