Putovanje

U Japanu cvjetaju hoteli ljubavi

U Japanu cvjetaju hoteli ljubavi
U Japanu cvjetaju hoteli ljubavi

Sobe uređene tako da podsjećaju na bolnicu, gdje se parovi mogu igrati "doktora i sestre", one koje su uvijek ukrašene božićnim svetiljkama i ukrasima, samo su neke od mnogih u japanskim "hotelima ljubavi".

Ideja ovih hotela je da ugode ukusima različitih parova, nudeći im nekoliko sati uživanja u potpunoj privatnosti.

"Najviše parova dolazi preko dana, a uveče uglavnom dolaze mlađi parovi", rekao je Masakatsu Cunoda, koji je u ovom poslu već 15 godina.

Koliko su "hoteli ljubavi" popularni govori i podatak da su u jednom od njih, koji se nalazi u blizini Tokija, od 34 sobe samo 2 slobodne!

Koncept ovih hotela je prilično jednostavan: sobe se mogu iznajmiti za noć ili na dva sata, što se često naziva iznajmljivanje "za odmor", iako parovi uglavnom ne odlaze tamo da bi odmarali i spavali.

Čak i one najjednostavnije uređene sobe imaju svoja kupatila, a cijena takvih soba je oko 7.000 jena, odnosno oko 55 evra za noć. Malo privatnosti u "hotelima ljubavi" parove će tokom dana koštati jeftinije, odnosno oko 15 evra.

Naravno, ima i onih luksuznijih soba, u kojima je baš sve skupocjeno i podređeno uživanju gostiju - od posteljine, preko velikih televizora sa ravnim ekranima, zajedno sa zalihama igračaka za odrasle, preko konzola za igru, do onih soba čiji su plafoni prekriveni ogledalima, a kupatila opremljena đakuzijima, dovoljno velikim za dvoje.

U "hotelima ljubavi" mogu se naći i sobe namijenjene parovima sa "bezobraznim" seksi fantazijama, a opremljene su bičevima, kožom... S druge strane, ima i onih soba opremljenih tako da podsjećaju na srednjovjekovne evropske dvorce.

"To nisu mjesta namijenjena samo onima koji nisu vjenčani ili žive odvojeno, već su i mjesta za sve one parove koji žele da malo 'začine' svoju vezu", rekao je jedan od korisnika ovih soba.

"Hoteli ljubavi" posebno privlače goste zbog privatnosti koju nude. Naime, u ovim hotelima često je moguće iznajmiti sobu bez susreta sa bilo kim od zaposlenog osoblja. Sobu je moguće izabrati na velikom displeju koji stoji u lobiju hotela, a platiti je na specijalnom uređaju koji se takođe nalazi u hotelu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije