Putovanje

Upoznajte najljepša odmarališta na svijetu (FOTO)

Upoznajte najljepša odmarališta na svijetu (FOTO)
Upoznajte najljepša odmarališta na svijetu (FOTO)

Za sve nas koji imamo istančan stil i ukus, i volimo da uživamo gdje god da se nađemo, u ponudi je veliki broj glamuroznih luksuznih odmarališta.

Arhitekte širom svijeta, konstantno pomjeraju granice svojih kreacija, sa ciljem dizajniranja izuzetnih struktura, koje imaju onaj “wow” faktor divljenja. Iako je ljeto gotovo, nas to nije zaustavilo da istražimo i otkrijemo neke od najboljih projekata luksuznih odmarališta, koja su trenutno možda samo ideja. Predstavljamo vam naše favorite.

1. Full Moon Hotel – Azerbejdžan: Svima nam je jasno gdje su dizajneri ovog koncepta, koji izgleda zaista očaravajući, pronašli svoju inspiraciju. Full Moon Hotel projekat je trenutno još u izgradnji, a finalni proizvod će podsjećati na staklenu verziju čuvene Death Star svemirske letjelice iz franšize Star Wars. Izgradnja ovog hotela u Bakuu koštaće oko 250 miliona dolara, i imaće dva odvojena nebodera, nazvana The Palace of Wind One i The Palace of Wind Two.

2. Manned Cloud Flying Hotel – Francuska: Na prvi pogled, ovaj koncept izgleda više kao naučna fantastika nego kao realnost, ali će zaista biti u oblacima. Kao djelo francuskog arhitekte Žan-Marija Masoda, ovaj leteći hotel će imati luksuzne sobe, spa, teretanu i biblioteku.

3. Sea Pearl Hotel – Australija: Jedan od najboljih i najambicioznijih projekata luksuznog odmarališta je Sea Pearl Hotel, na istočnoj obali Australije. Ovaj plutajući hotel, kog je dizajnirao kineski profesor arhitekture Jianping Ženg, biće baziran u Brodvoteru. Budžet za ovaj projekat biće oko 250 miliona dolara, a hotel će imati 300 soba i podvodni restoran i kazino, gdje će gosti moći da uživaju u klasičnim zanimacijama, od ruleta do binga.

4. Poseidon Underwater Resort – Fidži: Ako želite da doživite zaista jedinstveno podvodno iskustvo, moraćete da posjetite Fidži, kada ovaj nevjerovatni resort bude završen. Projekat je trenutno u izgradnji blizu 14 godina, a i dalje djeluje kao da je veoma daleko od završetka. Imaće dvadeset pet apartmana, bar, teretanu,  restoran i ono što je najvažnije, sve se nalazi pod vodom, u obližnjoj magičnoj laguni.

5. Skywalker Hotel – Svemir: Ako želite iskustvo koje je van svakog domašaja, ne verujemo da ćete naći bolje od onoga šta nam nudi Skywalker Hotel. Ovo će biti prvi hotel koji će biti u zemljinoj orbiti. Gosti hotela moraće da otputuju do njegove lokacije svemirskim šatlom, da bi kasnije uživali u luksuznom smještaju 515 km iznad površine zemlje. Naravno, ovaj hotel neće biti jeftin – očekuje se da će jedna noć u njemu koštati milion dolara.

(NN/luxlife.rs)

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije