Putovanje

Život u Dubaiju kroz 40 fotografija

Život u Dubaiju kroz 40 fotografija
Život u Dubaiju kroz 40 fotografija

Dubai je već godinama jedno od omiljenih turističkih destinacija u svijetu, a svakako je i grad koji nudi mnoštvo zanimljivih i neobičnih hotela, mnogo atrakcija, ali posjeduje i veliki broj apsurdnih stvari koje nećete vidjeti nigdje.

Taksisti prevoze turiste zajedno sa svojim ljubimcima, postoje i bankomati na kojima možete da dignete zlato, tu su i neobična prevozna sredstva, a policajci voze lamborginije...

Dubai je najveći grad Ujedinjenih Arapskih Emirata i jedan od sedam emirata. Prvi put se spominje 1095. godine, a najstarije naselje potiče iz 1799. Prema popisu iz 2006. u ovom gradu živi 1.492.000 stanovnika.

Nema prirodnu rijeku ili oaze, ali ima prirodan zaton, nazvan rijeka Dubai, koji je vremenom proširivan i produbljivan tako da sad predstavlja siguran plovni put i za velike brodove koji njime plove.

Dubai takođe ima i nekoliko klisura i izvora vode koji nastaju u planinama Zapadnog Hadžara. Ogromno more i pješčane dine prekrivaju veći dio južnog Dubaija i vode u pustinju poznatu kao Prazana četvrtina.

Najveća koncentracija zemljišta i građevina je zapadno od Dubai zatona, na priobalnom području poznatom kao Džumerah. Port Rašid, Džebel Ali, Burdž el Arab, i Palm Džameirah, tematske i slobodne trgovinske i ostale zone, kao što je Business Bay su takođe smještene ovdje.

U ovoj zanimljivoj fotograleriji vidjećete šta to sve nudi ova svjetska metropola.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije