Recept

Doručak za tren oka: 3 načina za spremanje jaja u mikrovalnoj

Doručak za tren oka: 3 načina za spremanje jaja u mikrovalnoj
Doručak za tren oka: 3 načina za spremanje jaja u mikrovalnoj

Jaja su tradicionalan doručak, ali niste uvijek raspoloženi da pržite i prljate tave i šporet. U takvim mometima, mikrovalna može odlično da vam posluži. Zato pogledajte ova tri brza i jednostavna načina da spremite doručak i to sve u onom tanjiru iz kog ćete da jedete.

Kajgana

Podmažite keramičku posudu uljem, i u nju stavite jaja. Izmutite ih viljuškom, i dodajte sve što inače stavljate u kajganu. Budite kreativni - kačkavalj, šunka, luk, gljive, kiseli krastavčići... Posolite i sve dobro izmješajte, pa stavite u mikrovalnu na najjače na jedan minut. Izvadite, promješajte, pa vratite na 30 sekundi. Doručak je spreman!

Jaja na oko

Izgledaju kao da su iz tave, a zapravo se spremaju u tanjiru. Tanjir morate da podgrijete, pa ga zato prvo stavite na dva minuta u mikrovalnu, izvadite ga pažljivo, stavite malo putera i razbijte jaje. Malo probušite žumanjce vrhom noža, kako ne bi eksplodiralo u mikrovalnoj. Pecite 45 sekundi, pa ako bjelance još uvijek nije spremno, kuvajte još petnaestak minuta.

Poširana jaja

Nevjerovatno, ali najlakši način da se naprave poširana jaja je upravo u mikrovalnoj. Napunite staklenu posudu vodom, i unutra razbijte jedno jaje. Pokrijte tanjirom, i sve tako ubacite u mikrovalnu na minut. Provjerite da li je gotovo - bjelance bi trebalo skoro u potpunosti da pokrije žumanjce. Ako nije gotovo, kuvajte još desetak sekundi, prenosi Blic.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije