Recept

Hrana za opuštanje koja ne goji

Hrana za opuštanje koja ne goji
Hrana za opuštanje koja ne goji

Mnogi pribjegavaju hrani i grickanju svega i svačega kada osjete da su pod nekim pritiskom.

Ali, nevolja je ako pri tom žele da sačuvaju liniju. Grickanje i žvakanje ublažavaju napetost, a ako se odaberu korisne, dijetalne i vitaminima bogate žvakalice, uspjeh će biti kompleta, piše Blic.

KOKICE (ALI DOMAĆE)

Njihovo grickanje i žvakanje pomaže razdraženim nervima da se smire. Ako se spreme na pravi način, bez masti i bez kaloričnih dodataka, ne mogu da utiču na liniju. Kupite kukuruz kokičar i krenite...

SUPA

Vrela supa od povrća je prepuna hranljivih sastojaka i preporučuje se za smirivanje napetosti, a odlična je za sve koji paze na liniju.

KROMPIR

Ugljeni hidrati povećavaju nivo serotonina u mozgu, supstance koja pomaže u opuštanju. Pečeni krompir (bez ulja, putera) ima samo 145 kalorija po porciji.

NARANDŽE

Vitamin C koji se nalazi u ovom voću pomaže proizvodnju adrenalina koji nam omogućava da se nosimo sa stresom. One su korisne jer sadrže i veliku količinu vlakana.

ŠARGAREPA

Bogata je vitaminom A koji je antioksidant i važan element u borbi protiv poslJedica koje na organizam izaziva dugotrajno izlaganje stresu. Niskokalorična je i bogata vlaknima. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije