Recept

Tajna za najbolje knedle: Najljepši dodatak za domaću supu

Tajna za najbolje knedle: Najljepši dodatak za domaću supu
Foto: Ilustracija | Tajna za najbolje knedle: Najljepši dodatak za domaću supu

Najukusnije i najmekše knedle koje ste ikada probali!

Spremate ukusnu domaću supu, a nemate rezance. Ništa zato. Uz pomoć ovog recepta napravićete najukusnije i najmekše knedle koje ste ikada probali, piše Stvar ukusa.

Sastojci:

  •     1 jaje
  •     oko 3 kašike griza
  •     malčice ulja
  •     pola kašičice suvog začina

Priprema:

U tanjir razbijte jedno jaje, a onda ga viljuškom dobro umutite. Jaje mora biti pjenasto, što više, jer je to tajna da vaše knedle budu vazdušaste.

Polako postepeno dodajte griz i miješajte viljuškom da se ne naprave grudvice. U zavisnosti od veličine jajeta potrebno je oko 3 kašike griza.

Masa ne smije da bude prerijetka, da klizi po tanjiru, ali ne smije da bude ni mnogo gusta. Dodajte i suvi začin i ulje, izmješajte i obavezno ostavite 5,6 minuta da odstoji.

Onda ćete vidjeti da li masa zaista dobre gustine, jer tek tad griz nabubri i dobije pravu gustinu.

Nakon što je tijesto za knedle gotovo, kašiku umočite u vruću supu, a zatim uzimajte knedle. Poslije svake knedle umočite kašičicu u šerpu u kojoj se kuva supa, a ukoliko vam se knedla zalijepi i ne sklizne lijepo, operite je ili zamijenite drugom da vam se ne bi i ostale knedle lijepile za nju.

Stavljajte knedle u vruću supu i vratite na šporet da još malo kuvaju. Nakon 5 minuta knedle su kuvane i spremne za jelo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije