Zdravlje

Čokolada koja ublažava menstrualne bolove

Čokolada koja ublažava menstrualne bolove
Foto: Ilustracija | Čokolada koja ublažava menstrualne bolove

Ako spadate u grupu žena koje ne mogu odoljeti slatkom za vrijeme PMS-a ili menstruacije, švajcarski proizvođač čokolada "Chocolate with Love" stvorio je čokoladu koja ima umirujući i učinak na grčeve u stomaku.

Čokolada pod imenom frauenmond u prevodu sa njemačkog jezika znači "ženski mjesec", a svaka čokolada sadrži barem 60% kakaoa i 17 različitih biljaka koje se uzgajaju u švajcarskim planinama.

U opisu proizvoda takođe stoji kako poboljšava cirkulaciju i povećava nivo serotonina. Serotonin je poznata neurotransmiterska hemikalija, koja se stvara u mozgu, a koja reguliše funkcije poput fine mišićne kontrakcije, regulacije temperature, apetita, osjećaja boli, ponašanja, krvnog pritiska i disanja. Kada je u ravnoteži, daje osjećaj zadovoljstva i mentalne opuštenosti. Previše ili premalo serotonina dovodi do abnormalnih mentalnih stanja, poput depresije.

Tvorac ove čokolade Mark Vidmer kaže kako je namjera bila ženama učiniti takve dane ugodnijima, ali to naravno ne isključuje da muškarci takođe mogu uživati u ovoj čokoladi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije