Zdravlje

Dragulj ruske medicine: Zlatna voda

Dragulj ruske medicine: Zlatna voda
Dragulj ruske medicine: Zlatna voda

I dok je danas popularna srebrna voda, koja se koristi u medicini i kozmetici, malo je onih koji znaju za dobrobiti tečnosti ruskih ljekara pod nazivom zlatna voda.

To je voda obogaćena jonima zlata, koja jača imunitet, povoljno djeluje na nervni sistem, ujednačava puls, proljepšava kožu, poboljšava pamćenje i podstiče mentalnu aktivnost, piše Stil.

Ovu ljekovitu tečnost možete konzumirati na tri načina. Možete je piti, praviti obloge od nje, ali i koristiti je za masažu.

Sve primjene zlatne vode

Zlatna voda koristi se za prevenciju i liječenje bolesti srca, disajnih organa, organa za varenje, protiv bolova u mišićima, za sprečavanje anemije, za prevenciju i liječenje radikulitisa, osteohondroze, epilepsije i neplodnosti, a odličan je i u slučajevima slabosti jetre, grčeva, histerije i impotencije.

Osim kada je riječ o medicini, zlatna voda se uspješno koristi i u kozmetici. Ona podstiče cirkulaciju, jača kapilare i pojačava mišićni tonus, a pogodna je za sve tipove kože.

Na primjer, ukoliko se budete umivali zlatnom vodom, a imate masnu kožu, sa vašeg lica će nestati sav suvišan sjaj, a koža će postati glatka. Sa druge strane, suva koža zahvaljujući zlatnoj vodi postaje meka i hidrirana.

Takođe, zlatna voda se preporučuje i kod slabe kose i iritirane kože glave. Ispirajte kose zlatnom vodom i već poslije nekoliko tretmana ojačaćete koren kose i revitalizovati kožu glave.

Priprema zlatne vode po receptu doktorke Julije Doronjine:

Uzmite dukate ili nakit od žutog zlata (burmu, privjesak, minđuše, šta god imate). Nakit mora da bude isključivo od žutog zlata, bez ukrasnog kamenja, a poželjno je da težina nakita ne bude manja od 3 grama.

Nakit operite pod mlazom vode sa česme, pa ga stavite u neoštećenu emajliranu šerpu. Prelijte zlato sa dvije čaše vode, po mogućnosti filtrirane. Kuvajte nakit na blagoj vatri sve dok se količina vode ne smanji na polovinu. Izvadite svoj nakit, a vodu koristite kao lijek.

Konzumiranje

Pijte po jednu kafenu kašičicu zlatne vode 3 puta dnevno. Zbog vrlo snažnog djelovanja, ljekovita zlatna voda pije se u malim količinama i kratkotrajno, pa zato izmedju kura liječenja pravite velike pauze.

Upozorenja

Zlatnu vodu ne smijete koristiti ni u jednu svrhu ukoliko imate alergiju na zlato. Takođe, ne preporučuje se trudnicama i dojiljama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije