Zdravlje

Izbjegavajte kupke i koristite ulja

Izbjegavajte kupke i koristite ulja
Izbjegavajte kupke i koristite ulja

Da biste sačuvali ljepotu kože tokom zimskih dana, kada je posebno osjetljiva, važno je da je njegujete.

Da biste sačuvali ljepotu kože tokom zimskih dana, kada je posebno osjetljiva, važno je da je njegujete, a Ejmi Vesler i Vitni Bou, dermatolozi iz Njujorka, savjetuju kako to da uradite:

* Izbjegavajte sapune i kupke. Iako ste navikli da se na ovaj način opuštate, suzdržite se tokom zime. Što je voda toplija, to je koža suvlja.

* Zaboravite sunđere za kupanje. Oni su savršeno mjesto za razvoj bakterija, koje prilikom kupanja raznosite svuda po tijelu i dodatno ugrožavaju već suvu kožu.

* Koristite ulja. Suncokretovo ili šafranovo su najbolja rješenja za zimsku negu kože, jer su vrlo hranljiva, ali se preporučuje i svako drugo, pošto vraćaju elastičnost.

* U gel za tuširanje ubacite nekoliko kapi mlijeka, što će smiriti upaljenu ili iziritiranu kožu.

* Njegujte stopala. Zimi su stopala mesecima zarobljena u čizmama, što ih čini suvim i ispucalim, pa bi zato češće trebalo da radite piling i mažete ih masnim kremama.

* Volite svoje usne. Balzami su obavezni tokom hladnih dana, ali dermatolozi upozoravaju da kada ih kupujete pogledate da li sadrže fenol i formaldehid, pošto ovi sastojci mogu više da štete nego da pomažu.

(Novosti)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije