Zdravlje

Jabukom očistite organizam i ubrzajte probavu

Jabukom očistite organizam i ubrzajte probavu
Jabukom očistite organizam i ubrzajte probavu

Dovoljno je da jednom mjesečno odvojite jedan dan za ovu detoksikaciju i vidjećete razliku

Svaki čovjek ma kako bio zdrav, a posebno bolestan trebao bi barem jedanput mjesečno da uradi dezinfekcioni dan ili dan čišćenja organizma. Kako ga provesti i zašto?

Postoji mnogo teorija i načina koji se preporučuju ali mi ćemo vam ovdje predložiti dan čišćenja koji ćete izvesti isključivo uz pomoć jabuke u različitim oblicima.

Čišćenje je potrebno izvesti prije svega zbog lošeg načina ishrane koji godinama praktikujemo čime stvaramo ogromne količine štetnih naslaga u probavnom sistemu koje se tako dalje šire i apsorbuje u organizam.

Sastojci jabuke a prije svega pektini djelovaće na vašu probavu kao sunđer koji će ući u vaša crijeva, pokupiti štetne materije i naslage koje su tamo nakupljenje, te će ih na brz, bezbolan i efikasan način izbaciti iz tijela.

Evo kako ćete izvesti dan čišćenja: Za doručak čim ustanete popijete čašu prirodnog soka od jabuke bez dodatka šećera u koji ćete dodati sok od pola sveže isceđenog limuna.

Najbolje bi bilo da sok, pomoću sokovnika, napravite sami od svježih jabuka. U nedostaku svježeg, možete koristiti i kupovni ako se radi o 100% soku bez dodataka.

(NN, stil.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije