Zdravlje

Jačanje imuniteta kod djece

Jačanje imuniteta kod djece
Jačanje imuniteta kod djece

Potrebno je djelovati preventivno

Zima je stigla sa svim svojim poklonima.

Igre na snijegu, proslave, paketići....

Ali, jedan od zimskih „poklona“ je i duži boravak u kolektivima koji, nažalost, donosi sve češće infekcije kod djece. Stručnjaci su saglasni da je jak imunitet najbolja odbrana zdravlja djeteta od virusa i bakterija, a on se može jačati pravilnom ishranom ili uz pomoć dodataka ishrani. Takođe, preduslov za snažan imunitet je i normalan balans probiotskih bakterija u crijevima.

Poznato je da je oko 70%  našeg imuniteta locirano u crijevima i da postoji korelacija između  „dobrih“ probiotskih bakterija, pravilnog razvoja i jačanja imuniteta.

Iz tog razloga se preporučuje korištenje probiotika ProbioKid Immuno i to preventivno, u cilju jačanja imuniteta i očuvanja balansa crijevene mikroflore. Ovaj probiotik sadrži upravo one “dobre” bakterije koje su odgovorne za jačanje imuniteta kod djece, Dodatno sadrži i  oligosaharide, šećere kojih ima i u majčinom mlijeku, a koji podstiču rast i razvoj “dobrih probiotskih bakterija”.

ProbioKid Immuno je posebno  koristan djeci sklonoj alergijama, čestim infekcijama, te mališanima koja tek kreću u kolektiv (obdanište i škola) ili često uzimaju antibiotike. Dovoljno je uzimanje samo po jedne kesice dnevno.

Uz ProbioKid immuno, virusima je odzvonilo!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije