Zdravlje

Jedite sljedeće namirnice i nikada se nećete ugojiti

Jedite sljedeće namirnice i nikada se nećete ugojiti
Jedite sljedeće namirnice i nikada se nećete ugojiti

Jedan od najčešćih savjeta koji čujete jeste da bi trebalo da jedete onoliko hrane koliko vam je potrebno kako bi se osjećali sitim. Međutim, različite namirnice različito utiču na osjećaj sitosti ali i na vašu liniju.

Kako bi se osjećali sitim, trebalo bi da pojedete količinu pilećih prsa koja odgovara unosu od 200 kcal, međutim što se tiče količine čokolade koju bi trebalo da pojedete da bi ostavrili isti efekat, trebalo bi da pojedete čokoladu energetske vrijednosti 500 kcal.

Neke namirnice brže i bolje zadovoljavaju osjećaj gladi. Istraživanjima se došlo do podataka da količina pojedene hrane ima značajan uticaj na osjećaj sitosti, zatim, proteini uzrokuju veći osjećaj sitosti u poređenju sa ugljenohiodratima i mastima. Vlakna usporavaju prolazak hrane kroz probavni sistem i pomažu da se osjećate sitim duže vrijeme.

Donosimo vam i listu namirnica i jela koje možete jesti bez griže savjesti jer će vas brzo zasititi. Pored toga ova hrana ne goji, tako da će vaša linija uvijek biti savršena ukoliko se pridržavate sljedećih namirnica:

-Kuvani krompir

-Jaja

-Kaša od zoba

-Kupus

-Jabuke

-Riba

-Nemasno meso

-Posni sir

-Povrće

-Kokice

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije