Banja Luka

Auto-kamp na Vrbasu do kraja sljedeće godine

Auto-kamp na Vrbasu do kraja sljedeće godine
Auto-kamp na Vrbasu do kraja sljedeće godine

Prvi auto-kamp po međunarodnim standardima na području grada biće napravljen na Vrbasu do kraja 2009. godine.

Program auto-kampa biće urađen u okviru projekta Turističke organizacije grada pod nazivom "Vrbas adventure resort" u saradnji Rafting klubom "Kanjon".

Za ovaj projekat je predviđeno 330.000 evra od čega grad daje deset odsto, a Evropska unija 90 odsto.

Mladen Šukalo, samostalni saradnik u Turističkoj organizaciji grada Banjaluka, je rekao da je Nacrt projekta za auto-kamp spreman i da će njegova realizacija početi do kraja ove godine.

"Pored postojeće infrastrukture na ovom lokalitetu projektom je predviđeno postavljanje rasvjete u tom dijelu kanjona, tuševa i kanti za smeće, te turističkog info-centra, izgradnja potrebnih objekata i pješačkih staza", izjavio je Šukalo.

On je naglasio važnost ovog projekta zbog činjenice da grad nema nijedan auto-kamp i da će to biti izvrsna prilika za promociju ovog područja, te da će obogatiti turističku ponudu grada.

Zdravko Samardžija, sekretar Rafting kluba "Kanjon", kaže da će se poslije Svjetskog prvenstva u raftingu, koje se održava u maju sljedeće godine na Vrbasu, pristupiti detaljnijoj izradi programa koji će biti namijenjen gostima auto-kampa.

"Kamp će imati oko 600 mjesta. Gosti auto-kampa će uz pratnju profesionalnih vodiča moći da idu na rafting, planinarenje, vožnju biciklom, paraglajding, kao i u redovne obilaske grada", objasnio je Samardžija.

On je dodao da će i da će cijena boravka u kampu biti simbolična.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije