Zdravlje

Kako se pravilno masira beba

Kako se pravilno masira beba
Kako se pravilno masira beba

Masaža tijela odličan je način da se beba opusti, da joj ubrzate cirkulaciju krvi (a samim time i proces razmjene materija) i da provedete lijepe trenutke zajedno.

Vaš dodir pozitivno utiče na bebino raspoloženje i na njen cjelokupni fizički i mentalni razvoj, piše portal Lepota i zdravlje.

Da biste postigli maksimalni učinak, masirajte bebu najmanje dva puta nedjeljno. Ako to budete činili i češće, nećete joj nauditi. Naprotiv, učinićete je još srećnijom i zadovoljnijom!

Glava

Nježno masirajte bebino čelo, obraze i zadnji dio vrata. Činite to kružnim pokretima spuštajući se lagano prema njenim ramenima. Ako negoduje tokom masaže lica, nježno je poljubite i pređite na drugi dio tijela (neke bebe jednostavno ne podnose da im se dodiruje lice).

Ramena i grudi

Ramena izmasirajte sprijeda i otpozadi, koristeći palac i kažiprst. Da biste izmasirali bebina ramena u predjelu lopatica, moraćete jednom rukom da je odignete od površine na kojoj leži, a drugom da je masirate. Možda vam zvuči komplikovano ali, vjerujte, brzo ćete savladati ovu tehniku.

Stomačić

Počnite od predela ispod rebara, pa nežno masirajte stomačić kružnim pokretima u smeru kretanja kazaljke na satu. Genitalna regija se NE masira.

Leđa

Pažljivo okrenite bebu i postavite je da leži na stomaku. Ako još nije sposobna da samostalno drži glavicu, podmetnite joj jastuče ispod glave. Krenite sa masažom vratnog dijela kičme, pa lagano, pravolinijskim pokretima, masirajte mišiće duž kičme. Nemojte direktno pritiskati pršljenove, već se držite "putanje" sa lijeve i desne strane kičme

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije