Zdravlje

Odlični razlozi zbog kojih treba da spavate goli

Odlični razlozi zbog kojih treba da spavate goli
Odlični razlozi zbog kojih treba da spavate goli

Deset odsto Amerikanaca spava bez i jedne krpice. Iako deluje na prvi mah sumanuto, spavanje bez krpica je jako zdravo.

Zdravlje vagine

Jennifer Landa, autorka knjige "The Sex Drive Solution for Women" kaže da spavanje bez pidžame može da bude zdravo po pitanju intimnih dijelova tijela. Na području vagine stvaraju se bakterije, pretoplo okruženje može uzrokovati njihove prekomjerno bujanje.

"Jedan od jednostavnih načina da spriječite nastanak infekcija je taj da to područje redovno provjetrite, a spavanje bez krpica jedan je od najboljih načina da to i učinite", piše Healthy Living.

Bolje ćete spavati

Za dobar san nužno je da budete biti u nešto hladnijem okruženju.

"Temperatura tijela postupno opada dok spavate, što je sasvim prirodna tendencija, a ako ste obučeni u toplu pidžamu i pokriveni debelim pokrivačem, možete poremetiti taj proces. Ako spavate goli, omogućićete tijelu da održava prirodnu temperaturu", savetuje doktorka Lisa Shives iz National Sleep Foundation.

Bićete seksi

Prema rečima Natashe Turner, autorke knjige "The Hormone Diet" ako vam je tokom noći pretoplo, remeti se oslobađanje melatonina i hormona rasta koji su glavni hormoni u tijelu koji suzbijanju znake starenja.

"Kada temperatura tijela opadne, hormon rasta se oslobađa i stvara doslovce regenerativnu magiju, a zbog toga koža i kosa izgledaju sjajno i zdravo", kaže Natasha.

Imaćete kvalitetniji seks

Doktora Jennifer Landa tvrdi da spavanje bez odeće pozitivno utiče na ljubavne veze. Naime, ležanje naslanjajući se na partnerovu kožu povećava nivo hormona, kao što oksitocin u telu koji podstiče maženje i strast.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije