Zdravlje

Pet recepata protiv izuzetno jakog kašlja

Pet recepata protiv izuzetno jakog kašlja
Foto: Ilustracija | Pet recepata protiv izuzetno jakog kašlja

Izliječite se bez upotrebe antibiotika i odlaska kod ljekara. Donosimo vam pet recepata protiv izuzetno jakog kašlja.

Crni luk i med

Pomiješati 400 grama šećera, 50 grama meda i pola kilograma sitno isjeckanog crnog luka. Kuvati na tihoj vatri tri sata. Kada se ohladi treba sipati u staklenu posudu (teglu) i piti po jednu supenu kašiku pet puta dnevno.

Čaj od djeteline

Preliti jednu supenu kašiku crvene dketeline sa 200 mililitara ključale vode. Poklopiti i ostaviti da odstoji pet minuta. Piti dok je toplo u malim gutljajima.

Eliksir od repe

Isjeći na sitne komade sedam korjena repe. Posuti šećerom i ostaviti da odstoji šest sati, najbolje preko noći. Uzimati po jednu supenu kašiku soka eliksira koji dobijete svakih sat vremena.

Sirup od mlijeka

Pomiješati u čaši mlijeka jedno žumance, pola čajne kašičice sode bikarbone i jednu supenu kašiku putera. Ovo je odličan lijek protiv bronhitisa i laringitisa.

Sirup od meda

Pomiješati 150 grama meda, 50 mililitara svježe iscjeđenog limunovog soka, 50 mililitara maslinovog ulja. Sve treba dobro pomiješati kako bi se sjedinilo u smjesu koju treba ugrijejati na umjerenoj vatri dok ne provri. Kada se ohladi, smjesa se sipa u čistu staklenu flašicu i čuva u frižideru. Čuva se i koristi najviše tri nedjelje.

(novosti.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije