Zdravlje

Psorijaza: Napredak u tretmanu prirodnim preparatima

Psorijaza: Napredak u tretmanu prirodnim preparatima
Psorijaza: Napredak u tretmanu prirodnim preparatima

Sve veći broj negativnih utjecaja na kožu izvana uzrokuje poremećaje u metabolizmu i procesima u najvećem organu ljudskog tijela, koži. Psorijaza, atopijski dermatitis (ekcem), alergije, akne i druge promjene na koži sve su češća oboljenja izazvana nepravilnom prehranom, korištenjem sintetičkih sredstava za higijenu, infekcijama i stresom.

Po najnovijim statistikama atopijski dermatitis ima oko 10-15 % stanovništva, psorijazu oko 2-4 % , a neke vrste alergija , koje se manifestuju kožnim promjenama ima i do 20 % stanovništva, najviše u skandinavskim zemljama.

Veliki uspjeh u zadnje vrijeme u tretiranju ovih oboljenja pokazuju prirodni preparati za tretman i higijenu kože.

Sve više se sa medicinske strane sugerira preventivno korištenje 100% prirodnih šampona, gelova za tuširanje, sapuna i drugih sredstava , posebno kod osoba sa osjetljivom kožom podložnom negativnom utjecaju umjetnih iritanata.

Jedan od vrlo efektnih preparata u tretmanu kožnih oboljenja je krema Bioeliksir Dermio. Ova 100% prirodna krema pokazala je izvanredne rezultate i kod težih slučajeva različitih kožnih oboljenja. Kremu mogu koristiti i djeca, kod koje se najčešće javlja atopijski dermatitis.

I.Mioč čiji je sin uspješno koristio kremu za psorijazu zadovoljan je terapijom: “10 dana poslije korištenja kreme potpuno je nestalo crvenilo i perutanje. To je bilo veliko olakšanje kada mi je sin koji je u pubertetu nakon dugo godina rekao da je  prošao prvi dan kada nije mislio na svoju bolest.“

Psorijaza je kronična bolest koja se manifestira crvenim mrljama popraćenim ljuskavim dijelovima, a u težim slučajevima i kožnim zadebljanjima.

Osnovne komponente Bioeliksir Dermio kreme su hajdučka trava, neven i  gavez. Svaka od komponenti ciljano djeluje na uzročnike oboljenja a hidratacijom i regeneracijom dubinskih slojeva kože uspješno sanira oštećenja.

Krema ima certifikate Ministarstva zdravlja Srbije, Hrvatske i BiH. Biogrupa d.o.o. je dio regionalne grupacije koja proizvodi i distribuira kremu.

Krema Bioeliksir Dermio može se direktno naručiti telefonom ili pronaći u boljim apotekama (lista apoteka nalazi se na web stranici www.bioeliksir.ba ).

Besplatni telefon za informacije i narudžbe iz BiH je 0 800 800 17.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije